Spitalul regional din Craiova primeşte finanţare europeană. Cum va arăta unitatea medicală în viitorul apropiat

Spitalul din Dolj este al treilea spital regional din România finanţat de Comisia Europeană. Investiţia se ridică la 47 de milioane de euro.

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 21:14
Spitalul regional din Craiova primeşte finanţare europeană. Cum va arăta unitatea medicală în viitorul apropiat

După spitalele regionale din Cluj şi Iaşi, spitalul din Craiova este cel de-al treilea spital de urgenţă acceptat la finanţare de Comisia Europeană. Cu 807 paturi disponibile pentru pacienţi, 60 locuri in UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi ingrijiri medicale de zi, 19 săli de operație şi o suprafaţă totală de 165.296 de metri pătrați, proiectul Spitalului Regional de Urgenţă Craiova include şi un heliport precum şi 1.195 de locuri de parcare pentru cadrele medicale, pacienţi şi aparţinătorii acestora. 

Conceptul organizaţional are în vedere şapte centre orientate pe diferite specialităţi medicale printre care şi unul cu profil oncologic destinat pacienţilor bolnavi de cancer şi altul pentru mamă şi copil dotat cu 100 de paturi, într-o clădire separată. Astfel este facilitat accesul populaţiei la servicii medicale de calitate prin sistemul sanitar de stat. 

Comisia Europeană a aprobat 47 de milioane de euro din cei 590 de milioane necesari realizării proiectului, conform publicaţiei Gazeta de Sud.