Sponsorii fug de Eurovision, TVR plăteşte integral costurile participării

130.ooo de euro va plăti postul public de televiziune pentru participarea la ediţia din acest an a concursului Eurovision.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 11:17
Sponsorii fug de Eurovision, TVR plăteşte integral costurile participării

Participarea României la ediţia din acest an a Eurovisionului va fi finanţată exclusiv din bani publici, din fondurile Televiziunii Române. Decizia a venit ca urmare a lipsei sponsorilor care să susţină delegaţia noastră în concursul de la Baku (22-26 mai).

Această contribuţie, de 130.000 de euro, vine în contextul în care TVR are faţă de European Broadcasting Union (EBU) o datorie reeşalonată de nouă milioane de euro. Sorin Burtea, reprezentantul salariaţilor în Consiliul de Administraţie al TVR, a explicat, pentru ziarul Ring cum s-a ajuns la această hotărâre, având în vedere situaţia financiară dificilă a televiziunii publice: „A fost o mică ceartă între mine şi Dan Manoliu (delegatul TVR pentru Eurovision – n.r.) pentru că acuza anumite chestiuni, dar l-am lămurit unde trebuie să se uite.

Eurovision merge mai departe: 120.000 de euro e taxa de participare şi 10.000 de euro costă transmisia, în total 130.000 de euro. Jumătate din această sumă, 65.000 de euro trebuie să plătească TVR, cealaltă jumătate trebuie acoperiţi din sponsorizări. Căutarea sponsorilor e treaba marketingului care oricum ştie că dacă nu se va lega în acest fel, TVR tot va trebui să plătească într-un fel sau altul, pentru a nu se face de râs„.