Spor de antenă, artificiul prin care îşi rotunjesc veniturile circa 700 de angajaţi ai Senatului

Circa 700 de angajaţi din Senatul României primesc în prezent un spor de antenă în valoare de 15% din salariul de bază pe motiv că ar fi expuși la câmpuri electromagnetice (CEM) peste valorile legale, generate de echipamentele de muncă din instituție.

28 mai 2021, 11:12
Spor de antenă, artificiul prin care îşi rotunjesc veniturile circa 700 de angajaţi ai Senatului

Cei 695 de angajați din Senat primesc în prezent așa numitul spor de antenă – 15% din salariul de bază – pe motiv că ar fi expuși la câmpuri electromagnetice (CEM) peste valorile legale, generate de echipamentele de muncă din instituție, scrie hotnews.ro.

Citeşte şi: Clotilde Armand taie şi spânzură: Angajaţii care nu mai au spor de antenă. Banii vor fi investiţi în educaţie şi şcoli!

La baza deciziei au stat măsurători făcute de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii (INCDPM) Alexandru Darabonț, acelaşi institut ale cărui măsurători au dus la apariţia aceluiaşi tip de spor pe care îl primesc sute de angajați din Consiliul Concurenței.

Citeşte şi: Nivelul radiațiilor din zona Presei Libere este de 1.379 de ori mai mic decât nivelul de referinţă. Primăria Sectorului 1 a făcut anunţul

Artificiul prin care îşi rotunjesc veniturile circa 700 de angajaţi ai Senatului: Spor de antenă

Conducerea Senatului a precizat pentru HotNews.ro că „numărul pesoanelor încadrate în serviciile Senatului care beneficiază de spor de condiții vătămătoare (antenă) la data de 27.05.2021 era de 695 persoane active”.

„Sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare se acordă conform prevederilor Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 917 din 20 decembrie 2017 (..), pe baza expertizei emisă de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii (INCDPM) Alexandru Darabonț.”, susţine conducerea Senatului, în răspunsul data Hotnews.ro.

Sporul de antenă nu este acordat senatorilor, ci doar personalului angajat.