SPORTING – STEAUA 0-0: Speranţe de calificare în grupele Ligii Campionilor

FCSB a remizat cu Sporting, scor 0-0, în turul play-off-ului Ligii Campionilor.

15 aug. 2017, 06:51
SPORTING – STEAUA 0-0: Speranţe de calificare în grupele Ligii Campionilor

Formaţia FCSB a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul cu Sporting Lisabona, disputat, marţi, în deplasare, în turul play-off-ului Ligii Campionilor. Steliştii au evoluat cu un jucător mai puţin după eliminarea lui Mihai Pintilii, din minutul 80.

Sporting – FCSB 0-0

Min. 90: Final de meci

Min. 77: Gabi Enache, singur cu portarul, trage pe lângă bară, ocazie URIAŞĂ!

Min. 45> SPORTING – STEAUA  0-0 la pauză

Artur Jorge a semnat cu FCSB! „Mi-am dorit să joc la cel mai mare club din România!”

Min. 29: Alibec a pătruns incredibil în flancul stâng, dar şutul său la colţul scurt e respins incredibil de Rui Patricio. Atacantul avea şi varianta unei pase în faţa porţii, unde aştepta Enache într-o poziţie foarte bună. 

Min. 23: Bară pentru Sporting!!! Acuna a pătruns în partea stângă, iar şutul lui în diagonală a lovit stâlpul stâng al porţii lui Niţă. 

Min. 10: Gazdele au cerut penalty, după un corner la care Momcilovic pare că este lovit de minge în mână. Brych nu a arătat punctul cu var.  

Min. 7: Podence a trimis primul șut spre poarta lui Niță, dar execuția în forță de la distanță a trecut pe lângă stâlpul drept. 

Min. 4: FCSB începe curajos meciul, dar incursiunile lui Alibec și Golofca sunt oprite de jucătorii portughezilor. 

Min. 1: A început meciul tur din play-off-ul UEFA Champions League dintre Sporting și FCSB. 

Echipele de start:

FCSB: Fl. Niță – Enache, Larie,  Momcilovici, J. Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Teixeira, Fl. Tănase, Golofca – Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Filip, Gnohere, Pleașcă, Achim, De Amorim, Man

Sporting Lisabona: Rui Patricio – Piccini, Mathieu, Coates, Coentrao – Battaglia, Adrien Silva – Martins, Podence, Acuna – Dost
Rezerve: Salin, Silva, Fernandes, Cesar, Medeiros, Figueiredo, Doumbia

FCSB joacă astăzi în play-off-ul Ligii Campionilor pe terenul celor de la Sporting Lisabona, prilej pentru Mihai Stoica să lanseze noi ironii.

Directorul sportiv al roș-albaștrilor a postat pe contul său de facebook o poză de pe stadionul Estadio Jose Alvelade și cu un mesaj ironic la adresa rivalelor. „Unde alții doar visează … #FCSB= Steaua #ChampionsLeague #playoff”, a fost mesajul oficialului stelist.


SPORTING – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 PRO TV. LIVE STREAMING DOLCE SPORT. Steliștii ar ajunge la prime de câte 150.000 de euro, dacă trec şi de Sporting LisabonaIroniile au fost la ele acasă la conferința lui Sporting. Stau mai bine financiar decât noi, dacă oferă asemenea prime, a fost comentariul lui Jesus. 120 de mii de euro au promiși roș-albaștrii dacă trec de Sporting. 

„Sporting e o echipă foarte periculoasă, dar și noi suntem destui de buni. Steaua are un joc de echipă și dacă vom face un meci bun cred că ne putem califica. Sper să ieșim de aici cu speranța ca la București să ne calificăm în grupele Ligii. Imnul Champions League e cea mai mare bucurie pentru un jucător”, spune Teixeira.

SPORTING-STEAUA. Steaua, fără trei titulari în meciul cu Sporting

Finanțatorul le-a promis prime uriașe roș-albaștrilor- pentru majoritatea 120 de mii euro reprezintă salariul lor pe un an. Roș-albaștrii au luat deja câte 30 de mii de euro pentru că și-au asigurat prezența în grupele Europa League. Și acum motivația e direct proporțională cu prima. 

„Ştim că vom juca împotriva unei echipe care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, dar suntem pregătiţi, supermotivaţi şi uniţi. Nu ştiu cum vor juca ei, dar ştiu că noi vom încerca să avem calitate „, a declarat Jesus.

SPORTING – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 Steliștii află cu doar câteva ore înainte de meci dacă Teixeira va putea juca cu Sporting!

Dică are mult ghinion în acest început de mandat. Accidentările îl forțează să improvizeze. Budescu și Bălașa nici nu au făcut deplasare la Lisabona, Teixeira în schimb e în Portugalia – s-a antrenat separat și în următoarele ore se va hotărî dacă poate să joace diseară.

La antrenamentul oficial, Dică a ascuns perfect starea de neliniște cauzată de accidentările din lot. S-a pregătit alături de jucători și s-a amuzat ori de câte ori a fost cazul. Singurul îngândurat – Teixeira, care s-a pregătit separat – nu se știe dacă poate juca în urma accidentării din meciul cu Astra. 

„Sunt fericit că m-am întors acasă în Portugalia. Sunt puțin trist că m-am accidentat la ultimul meci, rămâne să vedem cum o să fiu dacă voi juca sau nu. Important e să facem un meci buni și chiar dacă putem să câștigăm aici”, spune Filipe Teixeira.

De altfel, Teixeira e singurul dintre accidentați pe care Dică l-a luat în Portugalia. Și Jesus are problemele lui. William Carvalho e suspendat, iar Coentrao nu face parte din lotul de 18. Absența jucătorului venit de la Real surprinde.

Jean Vlădoiu știe unde FCSB are probleme și-l atenționează pe Dică înaintea duelului cu Sporting

Un gol în deplasare ar fi o realizare importată. Deși au marcat ceva mai mult decât precedentele începuturi de sezon, roș-albaștrii nu au convins că se simt foarte bine în fața porții adverse.

Într-un singur meci a scăpat FCSB fără gol în acest sezon. Statistica e îngrijorătoare pentru Dică înaintea dublei cu Sporting, dar dacă merge atacul, există o șansă – susțin foști jucători ai echipei, actuali suporteri. 14 goluri în 8 partide au înscris roş-albaştrii în acest sezon – însă eficiența lasă dorit.

„Steaua inca sufera la omogenitate si jocul defensiv imi e teama in cupele europene, daca in campionat te poti descurca, in cupele euirpene e mai greu”
, crede Jean Vlădoiu. 

Din 14, două goluri le-a înscris Budescu – unul dintre marii absenți ai meciului. „Este un jucator care putea face diferenta in orice moment, este sclipitor in anumite momente, cand are o lovitura libera sau corner bate bine, pasa decisiva sau la finalizare”, mai spune fostul atacant.

Florin Tănase despre partida cu Sporting: „Dacă ne vom apăra nu vom avem nicio șansă! Vreau să-mi împlinesc visul să ajungem în grupe” 

Înainte de meciul din această seară, Florin Tănase, a vorbit în exclusivitate pentru DolceSport. „Sperăm să nu ne afecteze absenețele din loc și cu siguranță cei care vor intra îi vor suplini pe cei care lipsesc. Trebuie să fim o echipă unită și să avem atitudine.Trebuie să fim atenți și în apărare și în atac. Să jucăm deschis, să nu ne apărăm. 

Dacă ne vom apăra nu vom avea nicio șansă! Cu siguranță va fi o atmosferă frumoasă, dar noi facem meciuri bune în deplasare. E visul oricărui fotbalist să ajungă în grupele Ligii Campionilor, sperăm să ne calificăm și să dăm totul pentru asta. Un gol cu Sporting ar fi cel mai important al carierei mele. Vreau să-mi împlinesc visul! Sper să devină realitate”, a spus atacantul în exclusivitate pentru DolceSport.

SPORTING – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 

Filipe Teixeira: „Acum începe o bătălie! Sper să ieșim de pe teren cu speranța că la București ne putem califica în grupele Ligii Campionilor”

Filipe Teixeira va afla astăzi dacă va putea juca cu Sporting. Mijlocașul de 36 de ani a vorbit în exclusivitate pentru DolceSport despre revenirea în Portugalia și partida de la Lisabona. 

SPORTING – STEAUA, arbitrat de Felix Brych. Meciul este LIVE VIDEO STREAM ONLINE la PRO TV şi DOLCE SPORT

„Sunt fericit că m-am întors acasă în Portugalia. Sunt puțin trist că m-am accidentat la ultimul meci, rămâne să vedem cum o să fiu dacă voi juca sau nu. Important e să facem un meci buni și chiar dacă putem să câștigăm aici. Sporting e o echipă foarte periculoasă, dar și noi suntem destui de buni. Steaua are un joc de echipă și dacă vom face un meci bun cred că ne putem califica. Sper să ieșim de aici cu speranța ca la București să ne calificăm în grupele Ligii. Imnul Champions League e cea mai mare bucurie pentru un jucător. Dar încă suntem departe, trebuie să muncim foarte mult. Iar acum începe o bătălie”, a declarat Teixeira în exclusivitate pentru DolceSport.

Sporting a cheltuit 24 de milioane de euro pe transferuri în această vară şi ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor ar fi un dezastru pentru Jorge Jesus. Antrenorul lusitanilor nu-şi face probleme din cauza faptului că FCSB are mai multe meciuri oficiale şi ar putea fi într-o formă mai bună.

 

SPORTING – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 

Marius Niculae, asaltat de portughezi la revenirea la Sporting. „O să câștige fără probleme cu FCSB”

Niculae (36 de ani) a fost tot timpul un rival al steliștilor. Crescut la Dinamo, formație în tricoul căreia a câștigat și titlul de golgheter al României înainte de transferul la Sporting,fostul atacant a urmărit și antrenamentul oficial al echipei lui Nicolae Dică.

Retras din activitate din 2016, Marius Niculae a marcat 20 de goluri în 76 de meciuri disputate pentru Sporting Lisabona în perioada 2001-2005, când a avut parte și de multe accidentări.

Fostul atacant al României anticipează o victorie lejeră pentru fosta sa echipă.

„Cu siguranță voi ține cu Sporting, 100%! Sporting o să câștige ușor și va rezolva soarta calificării încă din prima manșă. O să câștige fără probleme. Au probleme în apărare, Bas Dost poate să înscrie multe goluri. FCSB are jucători buni, dar nu de nivelul celor de la Sporting. Sunt buni pentru campionatul României, dar sunt mai slabi decât în anii trecuți”, a declarat Marius Niculae, citat de portugheziii de la Record.

Echipa este foarte bine pregătită. Deja am jucat două etape din campionatul intern. Este un meci din preliminariile Ligii Campionilor şi trebuie să jucăm cu ambiţie. Suntem încrezători şi am pregătit foarte bine această dublă; trebuie să eliminăm Steaua. Jucăm cu o ehipă cu istorie în cupele europene. Nu are în palmares Ligi ale Campionilor, dar a câştigat Cupa Campionilor„, a spus tehnicianul lusitanilor, completat de închizătorul Rodrigo Battaglia: „Am încredere că vom face un joc bun acasă, alături de fanii noştri, toată echipa e movitată să facă un meci bun„.

Aproximativ 50.000 de suporteri o vor susţine pe Sporting la meciul cu FCSB din turul playoff-ului UEFA Champions League. Cei mai mulţi dintre ei nu l-au uitat pe Marius Niculae, care a jucat patru sezoane la Lisabona, dar nici Boloni, tehnician care le-a adus tripla în 2002 (campionat, Cupă, Supercupă).

SPORTING – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 Olăroiu îi ține pumnii fostului său jucător de la Steaua în dubla cu Sporting

Într-un interviu exclusiv pentru Dolce Sport, Olăroiu îi ține pumnii fostului său jucător de la Steaua în dubla cu Sporting. 

Dică a fost antrenat de Olăroiu la Steaua pe întreaga perioadă a celui de-al doilea mandat al antrenorului in Ghencea. Pentru antrenorul Dică urmeaza cel mai important test de pana acum: lupta cu Sporting pentru un loc in grupele Champions League. 

„E un meci greu pentru că Sporting are jucători buni. Un jucător argentinain care mi l-am dorit și eu Acuna , vârful de la Wolfsburg care marchează și când nu vine la meci. Nu e ușor însă trebuie să avem încredere și să sperăm”, spune Olăroiu.

Budescu și Balasa sunt absenții certi din tabara vicecampioanei României. „E pacat ca nu are tot lotul si posibilitatea de a alege cea mai buna formula la momentul asta, dar sa speram ca va gasi solutii si am incredere ca va gasi”, mai punctează antrenorul.

PRO TV LIVE VIDEO ONLINE Sporting – FCSB în Liga Campionilor. LIVE STREAMING DOLCE SPORT, de la 21.45. FCSB va întâlni în play-off-ul Champions League pe Sporting Lisabona. Prima manșă se va disputa marți, 15 august, de la ora 21:45. Deși și-a asigurat deja locul în grupele Europa League, principalul obiectiv, roș-albaștrii forțează acum grupele celei mai importante compteiții inter-cluburi din lume. Ultima participare a echipei finanțate de Gigi Becali în grupele UCL a fost în sezonul 2013 – 2014, când a terminat pe ultimul loc cu doar 3 puncte.

PRO TV LIVE VIDEO ONLINE Sporting – FCSB în Liga Campionilor. LIVE STREAMING DOLCE SPORT, de la 21.45

Pentru a reveni la masa bogaților, patronul FCSB este dispus să facă un efort financiar destul de mare. Dacă pentru calificarea în grupele Europa League au avut promisă o primă de 30.000 de euro, Alibec și Compania vor primi câte 100.000 de euro fiecare dacă se vor califica în grupele Champions League.

FCSB nu a mai jucat cu Sporting în cupele europene. Singurele echipe portugheze întâlnite de roş-albaştri au fost Benfica, de două ori, de fiecare dată în Liga Campionilor, şi Rio Ave, în Europa League. În schimb, pentru Sporting va fi a patra dublă contra unei formaţii din România. Poli Timișoara, Dinamo și Vaslui, au fost adversarele lusitanilor.

Precedentele meciuri dintre Sporting și echipele din România

1990-1991 (turul 2 din Cupa UEFA)

24 octombrie 1990: Sporting – Timișoara 7-0
7 noiembrie 1990: Timișoara – Sporting 2-0

1991-1992 (primul tur al Cupei UEFA)

18 septembrie 1991: Sporting – Dinamo 1-0
2 octombrie 1991: Dinamo – Sporting 2-0

2011-2012 (Grupa D Europa League)

20 octombrie 2011: Sporting – Vaslui 2-0
3 noiembrie 2011: Vaslui – Sporting 1-0

 

Sporting – FCSB: Absențe importante pentru Dică

Nicolae Dică nu se va putea baza în această primă manșă pe 3 dintre titularii echipei. Este vorba despre Constantin Budescu, care se află în recuperare după o accidentare mai veche, Bălașa, accidentat în meciul cu Astra, și Filipe Teixeira, accidentat și el tot în meciul cu Astra. Acesta din urmă a făcut deplasarea în Portugalia, dar are șanse minime să joace; în cel mai fericit caz pentru Nicolae Dică, ar putea fi rezervă.

”Ne pare rău că nu sunt alături de noi, dar vom încerca să jucăm şi fără ei. Întâlnim o echipă tare mâine şi ne va fi greu fără ei trei”, a spus Alibec înaintea meciului.

Nicolae Dică a studiat atent jocul lui Sporting Lisabona şi a stabilit tactica pentru meciul din Portugalia. ”Să fim organizaţi în apărare şi să nu ratăm şansele pe care le vom avea”, a fost mesajul antrenorului pentru roş-albaştri.

Vicecampioana României mizează pe inspiraţia lui Denis Alibec. Atacantul a marcat doar o dată în acest sezon, din penalty, la Plzen, şi îl va avea ca adversar pe fostul fundaş al Barcelonei, Jeremy Mathieu. Golgheter în Liga 1, francezul Gnohere va fi tot rezervă.

”E o diferenţă financiară, de valoare, dar ne vom juca şansa, vom da totul pentru a merge în grupele UCL. Dacă nu credeam în şansa noastră, nu mai veneam aici. Am venit cu gândul să facem un rezultat pozitiv şi vom încerca să ieşim cu capul sus de pe teren. Cred că ăsta e cel mai important lucru”, a declarat Dică, înaintea meciului.

Transferuri făcute în această vară de FCSB

Jucătorii transferați de FCSB în această vară: Romario Benzar, Dragoș Nedelcu, Constantin Budescu, Filipe Teixeira, Junior Morais, Ionuț Larie, Cătălin Golofca, Andrei Vlad, Robert Grecu, Toma Niga și Paul Szecui; plus Daniel Benzar, revenit după împrumutul la Academica Clinceni.

Cum ar putea arăta FCSB cu Sporting

Niță – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Golofca, Tănase, De Amorim – Alibec

Sporting – FCSB: Ratarea calificării ar fi un dezastru pentru lusitani

Sporting a cheltuit 24 de milioane de euro pe transferuri în această vară şi ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor ar fi un dezastru pentru Jorge Jesus. Antrenorul lusitanilor nu-şi face probleme din cauza faptului că FCSB are mai multe meciuri oficiale şi ar putea fi într-o formă mai bună.

„Echipa este foarte bine pregătită. Deja am jucat două etape din campionatul intern. Este un meci din preliminariile Ligii Campionilor şi trebuie să jucăm cu ambiţie.

Suntem încrezători şi am pregătit foarte bine această dublă; trebuie să eliminăm Steaua. Jucăm cu o ehipă cu istorie în cupele europene. Nu are în palmares Ligi ale Campionilor, dar a câştigat Cupa Campionilor”, a spus tehnicianul lusitanilor

Transferuri făcute în această vară Sporting

Deși a căzut cu unul dintre cei mai accesibili adversari, ținând cont că putea da peste Napoli, Liverpool sau Sevilla, roș-albaștrii nu vor avea deloc o misiune ușoară. Echipa antrenată de Jorge Jesus s-a întărit considerabil în această vară. Portughezii au adus jucători de la echipe precum Barcelona, Real Madrid sau AS Roma.

Cei de la Sporting i-au transferat în această vară pe Jeremy Mathieu (de la Barcelona), Fabio Coentrao (de la Real Madrid), Seydou Doumbia (de la AS Roma), Marcos Acuna, (de la Racing Club), Bruno Fernandes (de la Sampdoria) şi Cristiano Piccini (de la Betis).

18 titluri de campioană, 16 Cupe și 8 supercupe ale Portugaliei are Sporting în palmares.

Portughezii, precauți înaintea dublei cu FCSB

Dacă tehnicianul lusitanilor s-a declarat mai degrabă optimist, jucătorii lui Sporting sunt extrem de precauţi înaintea duelului cu vicecampioana României. În cele două meciuri disputate în campionat, portughezii nu au primit gol şi speră ca poarta lor să rămână intactă şi în această seară.

”Întotdeauna este important să nu primeşti gol. În atac, cred că trebuie să continuăm să ne facem treaba. În ultimul meci am avut multe ocazii, nu am reuşit să marcăm mai mult, dar acesta este un lucru care se poate întâmpla”, a declarat Rodrigo Battaglia, înaintea jocului.

 


Jorge Jesus nu se va putea baza pentru meciul tur cu FCSB pe Carvalho (foto sus), care este suspendat, și pe Coentrao, care este accidentat. Din lotul portughezilor pentru acest prim meci nu fac parte nici Pinto, Mattheus, Petrovic, Palhinha și Dala.

Lot Sporting pentru meciul cu FCSB

Patricio, Salin, Silva, Coates, Mathieu, Figueiredo, Piccini, Fernandes, Acuna, Cesar, Battaglia, Silva, Medeiros, Martins, Ruiz, Podence, Bas Dost, Doumbia

Cum ar putea arăta Sporting în meciul cu FCSB

Rui Patricio – Piccini, Coates, Mathieu, Silva – Br. Fernandes, Battaglia – Martins, Doumbia, Acuna – Dost

 

Aproximativ 50.000 de suporteri o vor susţine pe Sporting la meciul cu FCSB din turul playoff-ului UEFA Champions League. Cei mai mulţi dintre ei nu l-au uitat pe Marius Niculae, care a jucat patru sezoane la Lisabona, dar nici Boloni, tehnician care le-a adus tripla în 2002 (campionat, Cupă, Supercupă). La meci vor fi prezenți și suporteri ai celor de la FCSB, cei mai mulţi români stabiliţi în Vestul Europei.

Arbitri

Partida de la Lisabona va fi condusă la centru de germanul Felix Brych, ajutat la cele două linii de Mark Borsch și de Stefan Lupp. La cele două tuşe vor fi Bastian Dankert și Marco Fritz, iar cel de al patrulea oficial va fi Christian Gittelmann.

SPORTING LISABONA – FCSB (STEAUA) LIVE în Liga Campionilor. ONLINE STREAM ProTV, DOLCE – VIDEO. Steaua București încearcă în această seară să facă un pas important spre grupele Ligii Campionilor, urmând să întâlnească, în playoff, Sporting Lisabona. Meciul are loc pe stadionul Jose Alvalade, de la 21:45 și este transmis LIVE VIDEO de ProTV și DOLCE SPORT.

FCSB va întâlni cea mai accesibilă formaţie din urna capilor de serie, conform coeficientului UEFA, lusitanii având 36,866 puncte (ultimul loc în urnă), în timp ce ”roş-albaştrii” au fost prima echipă din urna outsiderilor (35,370 puncte). FCSB a reuşit să evite echipe precum Sevilla, Napoli, Liverpool şi ŢSKA Moscova. 

SPORTING LISABONA – FCSB (STEAUA) LIVE în Liga Campionilor. ONLINE STREAM ProTV, DOLCE – VIDEO. BRIGADĂ GERMANĂ la SPORTING – STEAUA

Arbitrul german Felix Brych va fi ”centralul” partidei dintre Sporting Lisabona şi FCSB din prima manşă a play-off-ului Ligii Campionior, potrivit site-ului UEFA. 

Brych va fi ajutat la cele două tuşe de compatrioţii săi Mark Borsch şi Stefan Lupp, tot din Germania fiind şi arbitrii asistenţi adiţionali – Bastian Dankert şi Marco Fritz ca şi cel de-al patrulea oficial – Christian Gittelmann. 
 

FCSB s-a calificat în play-off după 2-2 (acasă) şi 4-1 (deplasare) cu vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen. 

Sporting, antrenată de Jorge Jesus, a încheiat pe locul al treilea în sezonul trecut în Portugalia. 
 

SPORTING LISABONA – FCSB (STEAUA) LIVE în Liga Campionilor. ONLINE STREAM ProTV, DOLCE – VIDEO. SPORTING joacă fără Carvalho și Coentrao

Antrenorul echipei de fotbal Sporting Lisabona, Jorge Jesus, a stabilit lotul pentru meciul de marţi cu FCSB, de pe teren propriu, din turul play-off-ului Ligii Campionilor, informează site-ul clubului portughez. 

FCSB va susţine primul meci contra lui Sporting în deplasare, marţi 15 august, pe stadionul ”Jose Alvalade” din Lisabona (de la ora 21,45), iar manşa secundă acasă, pe 23 august. 

Iată lotul lui Sporting pentru meciul de marţi, cu numerele purtate de jucători: 1. Rui Patrício, 3. Jonathan Silva, 4. Sebastian Coates, 8. Bruno Fernandes, 9. Marcos Acuna, 10. Alan Ruiz, 11. Bruno César, 16. Rodrigo Battaglia, 17. Daniel Podence, 18. Romain Salin, 22. Jérémy Mathieu, 23. Adrien Silva, 28. Bas Dost, 45. Iuri Medeiros, 55. Tobias Figueiredo, 77. Gelson Martins, 88. Seydou Doumbia, 92. Cristiano Piccini. 

Din lot nu face parte mijlocaşul defensiv William Carvalho, internaţional portughez, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători ai echipei. Potrivit BBC, Carvalho este foarte aproape să semneze cu gruparea engleză West Ham United. 

Altă absenţă notabilă este fundaşul Fabio Coentrao, şi el cunoscut internaţional portughez, fost la Real Madrid.