Sportiv arădean de 23 de ani, în COMĂ, după o altercaţie cu un poliţist. Agresorul a fost reţinut

Alex Băltean, în vârstă de 23 de ani, membru al unei echipe locale de polo, este internat în comă la un spital din Timişoara, după ce ar fi avut o altercaţie cu un poliţist, într-un club din centrul Aradului. În urma audierii mai multor martori, poliţistul din Arad a fost reţinut. Agentul nu este la prima abatere, scrie presa locală. 

RomaniaTV.net
13 iun. 2015, 19:32
Sportiv arădean de 23 de ani, în COMĂ, după o altercaţie cu un poliţist. Agresorul a fost reţinut

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, sâmbătă seară, în urma unor audieri, reţinerea pentru 24 de ore a agentului Claudiu Dărăbuţ, de la Poliţia Rutieră Arad, pentru agresiune asupra sportivului Alex Băltean, de 23 de ani, internat în stare de comă. 

Procurorii spun că poliţistul a recunoscut că a avut o altercaţie cu sportivul, ambii fiind sub influenţa alcoolului. Cei doi nu se cunoşteau, dar sportivul cunoştea persoane din anturajul poliţistului, care se aflau împreună cu agentul într-un local din centrul Aradului. Conflictul a izbucnit când Băltean a mers la masa acestora. Poliţistul i-a aplicat victimei câteva lovituri succesive cu pumnul, atât în local, cât şi în stradă. Unele dintre scenele violente au fost surprinse de sistemul de supraveghere video al localului.

Procurorii spun că poliţistul era în timpul liber în momentul comiterii faptei. Agentul este cercetat pentru tentativă de omor, iar duminică procurorii vor decide dacă va fi prezentat judecătorilor pentru arestare preventivă sau dacă va fi cercetat în stare de libertate.

Sportivul arădean Alex Băltean, membru al echipei de polo AMEFA din Arad, este internat în comă la un spital din Timişoara, după ce ar fi avut o altercaţie cu un poliţist. Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona teraselor din centrul Aradului. Alex Băltean are 23 de ani şi este şi profesor de înot la un club de wellness.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au audiat, sâmbătă, mai multe persoane care ar fi putut da detalii despre o altercaţie care a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un local din centrul municipiului Arad, dar şi în afara acestuia, şi în urma căreia sportivul Alex Băltean a fost rănit grav la cap şi este în comă.

Conform aradon.ro, sportivul Alex Băltean a avut o altercaţie cu un poliţist de la Poliţia Rutieră Arad. Imaginile video surprinse de camerele de supraveghere din zonă îl arată pe polițist cum îl lovește pe tânărul sportiv: o dată îl lovește în interiorul unui local din centru, iar a doua lovitură o primește în afara lui, lângă terasele pline de oameni. În urma celei de-a doua lovituri tânărul cade pe asfalt și acolo rămâne până la sosirea cadrelor medicale de pe ambulanță.

Sportivul a suferit o fractură craniană şi este în comă, internat la spitalul Spitalul Județean din Timișoara.

În ceea ce-l privește pe polițistul Dărăbuț Claudiu, acesta nu se află la prima “abatere”, mai scrie aradaon.ro. 

UPDATE: Dărăbuț Claudiu a fost căutat de către ofițerii Serviciului de Investigații Criminale după bătaia din noaptea de vineri spre sâmbătă. Într-un final, politistul agresiv a fost convins și adus la Poliție de către un coleg de-ai săi de la Rutieră.