Sportiv din lotul paralimpic, umilit la Cluj

Jucătorul de tenis de masă Makszin-Roman Dacian Eneea nu a fost lăsat să intre la un cinematograf din Cluj, pentru că trebuia să facă dovada handicapului în timp util, deşi el se află imbilizat într-un scaun cu rotile.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 12:56
Sportiv din lotul paralimpic, umilit la Cluj

Unul dintre reprezentanţii României la Jocurile Paralimpice în proba de tenis de masă, Makszin-Roman Dacian Eneea, a declarat că, împreună cu alţi colegi imobilizaţi în cărucioare cu rotile, au fost umiliţi la un cinematograf din Cluj, scrie stiridecluj.ro.

Sportivul a povestit că a trecut prin momente umilitoare când, odată ajuns la ghişeu pentru a-şi procura biletele gratuite, a fost informat că persoanele în cărucior primesc facilităţi doar dacă fac dovada handicapului până la ora 17.00 a zilei în care doresc să vadă filmul.

De asemenea, la finalul filmului, Dacian Makszin şi colegii lui au fost invitaţi să părăsească mall-ul cu liftul de marfă, deoarece personalul cinematografului nu a putut să le asigure accesul la liftul destinat persoanelor. Liftul de marfă i-a dus în parcarea subterană, iar aceştia au fost nevoiţi astfel să ocolească doi kilometri prin frig pentru a ajunge la hotel.