Sportiva olimpică care a scos la licitație medalia de argint de la Tokyo pentru a salva viața unui bebeluș ce avea nevoie de operație la inimă

Aruncătoarea cu sulița, Maria Andrejczyk, care a câștigat argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și-a scos la licitație medalia pentru a plăti operația de inimă a unui nou-născut.

18 aug. 2021, 18:00
Sportiva olimpică care a scos la licitație medalia de argint de la Tokyo pentru a salva viața unui bebeluș ce avea nevoie de operație la inimă

Aruncătoarea cu sulița, Maria Andrejczyk, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a decis să-și vândă râvnitul premiul pentru o salva viața unui copilaș de doar 8 luni.

Sprtiva are  ea însăși o poveste impresionantă de viață, aceasta a fost diagnosticată în 2018 cu o boală groaznică și anume cancer osos. Tânăra s-a recuperat în mod miraculos , iar în 2021 și-a împlinit visul de-o viațaă de câștiga o medalie la Jocurile Olimpice, cea mai prestigioasă competiție sportivă din lume.

Maria Andrejczyk a descoperit din întâmplare, pe reelele de socilizare cazul micuțului Pole Miloszek, un băiețel de 8 luni, care pentru a trăi are nevoie de o intervenție chirurgicală la inimă, extrem de costisitoare. Viața copilașului depindea de 1.5 milioane de zloți polonezi.

Sportiva nu a stat prea mult pe gânduri și și-a scos la licitație medalia de argint în scopul de strânge banii necesari pentru operația pe inimă a bebelușului.

”Miloszek are o problemă gravă la inimă. Are nevoie de operație.

A făcut rost de o parte din bani de la Kubus, un alt micuț care a pierdut lupta, dar ar cărui părinți au decis să doneze fondurile strânse în numele lui. Și eu, la fel, vreau să ajut.

Pentru el scot la licitație medalia mea de argint câștigată la olimpiadă”, a scris sportiva pe pagina de Facebook.

Magazinul Żabka a câștigat licitația, însă compania respectivă a fost atât de impresionanată de gestul atletei, încât i-au dăruit medalia înapoi și a donat banii pentru ca micuțul să poată avea o nouă șansă la viață, relatează Antena3.