Sportiva care a sfidat destinul. A lucrat într-un supermarket ca să-și permită deplasarea la Tokyo

Sportiva olimpică din Australia, Riley Day, a muncit ca vânzătoare într-un supermarket pentru a-și vedea visul cu ochii. Ea a ajuns la Tokyo și s-a calificat în semifinale.

06 aug. 2021, 18:48
Sportiva care a sfidat destinul. A lucrat într-un supermarket ca să-și permită deplasarea la Tokyo

Sportiva olimpică

din Australia, Riley Day, a reușit să-și vadă visul cu ochii și să ajungă la Olimpiada de la Tokyo, după ce a fost nevoită să lucreze într-un supermarket deoarece atleta nu a găsit niciun sponsor.

Atleta Riley Day, în vârstă de 21 de ani, a mai participat la competiții prolifice din sport, inclusiv la Campionatele Mondiale din 2017 și la Jocurile Commonwealth din 2018.

Deși face sport de performanță, Riley nu a reușit să găsească nicio instituție dispusă să o ajute să ajungă la Olimpiada de la Tokyo, astfel că tânăra și-a finanțat singură visul așezând alimente pe rafturile magazinului local de produse alimentare Woolworths.

Atleta reușit să ajungă la Tokyo și a depus un efort uriaș în cursa care  să îi permită calificarea la olimpiadă.

Riley a recunoscut că are probleme legate de condiția fizică, cu toate acestea  s-a declarat încrezătoare înainte de olimpiadă.

„Jocurile Olimpice nu vor schimba cât de potrivită sunt, cât de rapidă sunt și cât de bine alerg. Așa că mă simt mult mai relaxată acum ”.

Atleta a reușit performanța de a se califica în semifinale unde a cunoscut faima.

Cel mai bun timp personal de 22.56, totuși nu a fost suficient pentru a câștiga un loc în finală, iar Day s-a clasat pe locul patru, în spatele vedetei jamaicane Shelly-Ann Fraser-Pryce. Cu toate acestea, Riley este mulțumită și entuziasmată de noua ei performanță.

„Sfinte! A fost o cursă mult mai bună decât în ​​această dimineață. Vreau să fiu cea mai bună și nimic nu mă va împiedica să fiu cel mai bună.”, a menționat Day pentru un post local de televiziune.

Riley Day refuză să își dea demisia de la supermarket și, în continuare fără un sponsor, a îndemnat noii fani să o urmeze online.

„Dacă vreți să mă urmați în călătoria mea, Instagram-ul meu este @_rileyday. Aici postez majoritatea lucrurilor, așa că, dacă doriți să continuați să îmi fiți alături, acolo este locul. ”, a declarat Day, potrivit Antena3. 

Sportiva Larisa Iordache, mărturisire emoţionantă la revenirea în ţară

Larisa Iordache

, mărturisire emoţionantă la revenirea în ţară. Odată cu ieşirea Larisei de la finală, s-a dus şi o mare şansă pentru România de a mai cuceri o medalie olimpică, în a doua săptămână de la JO 2020. Din păcate, Iordache a fost, încă o dată, afectată de probleme de sănătate, adică cele care i-au marcat toată cariera, în momentele importante, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Astăzi, la revenirea în ţară, Iordache, medaliată cu bronz cu echipa României la JO 2012, a încercat să explice ce s-a întâmplat, la Tokyo, şi, totodată, a comentat posibilitatea de a merge la JO 2024, la Paris.

„Cu siguranţă, finala ar fi fost alta (n.r. – dacă ar fi participat). Pentru că, având adversare pe măsură, e clar că atunci concentrarea era alta, şi la mine şi la ele (n.r. – adversarele sale). Văzând finala, aş fi fost pe podium, dacă mi-aş fi făcut integralul excepţional, aşa cum ştiu eu. Măcar puţin mai bine decât în calificări (n.r. – a obţinut al 4-lea punctaj). Şi acum, cu siguranţă, acum aveam o medalie de gât, eram super fericită. Dar cu toate astea, sunt mândră de mine că am luat deciziile pe propria răspundere. Sunt destul de matură, încât să încerc să gândesc cu mintea mea pentru a putea trece peste cât mai repede.

Decizia de a renunţa la finală a fost foarte grea. A fost bulversant, în primul rând, pentru că îmi doream atât de mult. Am sperat până în ultimul moment, am încercat, dar n-am putut din cauza durerii. Din câte am înţeles, e destul de avansată problema la gleznă. Dar asta e, încercăm să remediem.

Sunt bine momentan, sunt fericită că sunt acasă. Atunci când o să mă aşez pe canapeaua mea acasă, voi fi bine. Dezamăgirea încă există, însă nu sunt supărată nici măcar o secundă pentru că am tras de mine. Din păcate, nu mi-am fructificat şansa pe care mi-o doream atât de mult. Mi-am dorit foarte tare să fiu pe podiumul olimpic. Dar nu poţi să trăieşti cu un „dacă֧“ sau un „dar“. Nu pot şti niciodată cât de bine aş fi putut face, pentru că durerea exista. Aş fi riscat o accidentare mult mai mare. Aşa că prefer să fiu sănătoasă pentru a-mi fructifica momentele din viaţa mea de zi cu zi, cât şi în cariera mea de gimnastă.

Glezna îmi e umflată acum pentru că am stat multe ore pe drum. Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor cu zilele astea de pauză şi să mă întorc cu forţe noi. Sper ca tratamentele să funcţioneze la glezna mea şi să fie totul OK pentru că mă întoarce la antrenament cu forţe proaspete. Sper ca în Japonia, în toamnă, să fiu pe podiumul mondial şi să fiu mândră de mine, cât şi mama.