Sportivele de AUR ale României îi taxează dur pe politicieni: „Le urăm vacanță plăcută. Probabil când vom avea mai multe rezultate vor face un mic deranj și vor veni alături de noi”

Campioana olimpică de la Tokyo, Simona Radiş, medaliată cu aur la dublu vâsle feminin şi la Munchen, le-a urat luni „vacanţă plăcută” politicienilor care nu au venit să întâmpine ”flotila” tricoloră pe aeroport.

15 aug. 2022, 20:32

Pentru prima dată în istorie, lotul de Canotaj al României a obținut cinci medalii de AUR şi trei de BRONZ la Campionatele Europene de la Munchen. Dar se pare că această performanță nu a stârnit interesul oficialilor din Ministerul Sportului, care au lipsit de la festivitatea de primire de pe aeroportul Henri Coandă.

Citește și Canotorii români s-au întors în țară. 5 medalii de AUR şi 3 de BRONZ au obţinut sportivii români la Campionatele Europene de la Munchen

Acest lucru nu a fost trecut cu vederea de către spotivele de AUR ale României care i-au taxat dur pe politicieni.

Campioana olimpică de la Tokyo, Simona Radiş, medaliată cu aur la dublu vâsle feminin şi la Munchen, le-a urat „vacanţă plăcută” oficialilor din Guvern care nu au venit să le întâmpine pe aeroport la întoarcerea din Germania.

„Le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi”, a spus Simona Radiş.

Colega sa de barcă, Ancuţa Bodnar, a fost de aceeași părere, precizând că şi-ar fi dorit ca la această festivitate să fie prezent şi un oficial din cadrul Ministerului Sportului.

Lipsa de respect și interes a politicienilor din Ministerul Sportului a fost taxată și de către canotoarea Mădălina Bereş, medaliată cu aur şi bronz la Campionatele Europene de la Munchen.

„Noi ne bucurăm că este presa aici şi că performanţele noastre ajung acolo unde trebuie, adică la familiile noastre şi la iubitorii sportului. Sper ca după Mondiale să ne aştepte şi pe noi oficialii din Guvern, aşa cum l-au aşteptat şi pe David Popovici”, a spus Mădălina Bereş, medaliată cu aur la 8+1 feminin şi cu bronz la patru rame feminin.

România a încheiat Campionatele Europene de la Munchen desfăşurate între 11 şi 14 august cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Cele cinci medalii de aur au fost câştigate la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş), simplu vâsle, categorie uşoară (Ionela Cozmiuc) şi 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanu).

Medalii de bronz a obţinut echipa de patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache).

Citește și Fabulos! David Popovici a devenit campion european și la 200 m liber, la Roma. Puștiul de 17 ani a stabilit un nou record mondial la juniori (VIDEO)