Fabulos! David Popovici a devenit campion european și la 200 m liber, la Roma. Puștiul de 17 ani a stabilit un nou record mondial la juniori (VIDEO)

Luni, 15 august, David Popovici a cucerit încă o medalie de aur la Campionatul European de Natație de la Roma, în cadrul probei de 200 de metri liber. Sportivul de la Dinamo a reușit să se impună fără emoții în fața adversarilor din Elveția, Austria și Italia.

15 aug. 2022, 19:00
Fabulos! David Popovici a devenit campion european și la 200 m liber, la Roma. Puștiul de 17 ani a stabilit un nou record mondial la juniori (VIDEO)
David Popovici, reacție acidă după ce televiziunile din România au ignorat CM de natație

Românul a stabilit luni și un nou record mondial la juniori, la 200 de metri liber, 1 minut și 42 de secunde și 97 de sutimi, la Roma.

Înotătorul de la Dinamo a scos al treilea cel mai bun timp din istorie la proba de 200 de metri liber. În finală, Popovici nu a avut rival. A condus toată cursa și a încheiat cu două secunde în fața ocupantului locului secund, elvețianul Antonio Djakovic. Pe podium a mai urcat austriacul Felix Auboeck.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

El va mai evolua la Roma şi în proba de 400 metri liber, pe data

În weekend, Popovici a devenit campion mondial la proba de 100 de metri, unde a stablit cel mai bun timp din istorie, la doar 17 ani.

Știre inițială

David Popovici, campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, evoluează luni pentru un nou titlu la Campionatul European de Nataţie de la Roma.


David Popovici evoluează luni pentru un nou titlu la Campionatul European de Nataţie de la Roma, de această dată în proba de 200 de metri liber.

Finala probei de 200 m liber masculin va avea loc luni seară, de la ora 19:06, şi va fi transmisă în direct pe TVR 1.

Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a reuşit să câştige prima semifinală şi se califice fără emoţii în finala probei de 200 m liber, la capătul unei noi evoluţii foarte bune, cu cel mai bun timp: 1:44.91.

Simona Halep revine oficial în top 10 WTA după titlul câştigat la Toronto
David Popovici a obţinut o medalie de aur la Roma, în proba de 100 m liber, în care a stabilit şi recordul mondial, cu 46.86.

L’Equipe, după victoria şi recordul mondial al lui David Popovici: Veni, Vidi, Popovici

„Veni, Vidi, Popovici”, a titrat cotidianul francez L’Equipe, într-un material dedicat noului campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, românul de doar 17 ani, David Popovici.

„Ne aşteptam, fără să îndrăznim cu adevărat să credem. După ce în serii a reuşit 47”20, David Popovici lovise deja puternic devenind al patrulea om care a coborât sub 47 de secunde (46”98), vineri în semifinale. „Este un pas în direcţia corectă. Mi se pare normal să merg înainte pas cu pas şi să-mi îmbunătăţesc timpii ”, a spus atunci tânărul de 17 ani.

Însă sâmbătă, când cerul Romei s-a făcut din nou albastru, tânărul român a stârnit un tunet. În 46”86, a devenit campion european prin ştergerea recordului mondial pe care brazilianul César Cielo îl stabilise în acelaşi bazin în 2009 şi care s-a grăbit să-l felicite pe reţelele de socializare”, notează cotidianul francez.

„M-am operat puțin la ceva”. Rică Răducanu, inconfundabil în ciuda problemelor de sănătate

Sportivul David Popovici a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatul European de nataţie pentru seniori, la Roma. El a stabilit noul record mondial al probei.

Ce spune David Popovici despre posibilitatea de a bate recordul mondial la 200 de metri: ”Cu toții suntem ființe umane”
David Popovici, campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, evoluează luni pentru un nou titlu la Campionatul European de Nataţie de la Roma, de această dată în proba de 200 de metri liber.

Finala probei de 200 m liber masculin va avea loc luni seară, de la ora 19:06, şi va fi transmisă în direct pe TVR 1. ”Crezi că este posibil să dobori recordul de 200 m liber, 1:42.00, stabilit chiar aici?”, a fost întrebat Popovici înainte de startul competiției, într-un interviu pentru site-ul oficial.

„Recordul de 200 de metri este mai dificil de bătut decât cel de la 100 de metri (n.r.: pe care David l-a doborât între tmp). Timpul pe care l-a făcut Paul Biedermann la Roma în 2009 a fost o nebunie și a fost și o cursă puțin ciudată din punct de vedere tehnic. Este un record greu de bătut, dar nu imposibil. Paul este o ființă umană și a fost om când a făcut-o. Cu toții suntem ființe umane”, a spus David Popovici.