Sporul primit de angajaţii din Parlament pentru că sunt afectaţi de undele electromagnetice. Câţi bani încasează în plus

Angajaţii din Senatul României primesc sporuri deoarece sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire şi pentru faptul că îşi uzează prematur organismul. În fiecare lună, aceştia încasează un spor de 15 la sută din salariu pentru condiţii vătămătoare, conform Digi24.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 07:39
Sporul primit de angajaţii din Parlament pentru că sunt afectaţi de undele electromagnetice. Câţi bani încasează în plus

Funcţionarii din Senat şi Camera Deputaţilor sunt afectaţi de undele electromagnetice care se propagă prin clădire.

George Dumitrică, secretar general adjunct Camera Deputaţilor, a explicat că aceste unde au „o acțiune asupra organismului uman”.

„În funcţie de zonele în care lucrezi se propagă şi se simt. Se simt!!! Ele au o acţiune asupra organismului uman. Nu în toată clădirea dar într-o zonă destul de mare, pentru că vorbim de reţele electrice care îmbracă întreaga structură a Palatului Parlamentului”, a afirmat secretar general adjunct Camera Deputaţilor, conform sursei citate.

Nicuşor Dan taie sporurile. Ce angajaţi din Primaria Capitalei pierd sume importante la salariu

Din documentele furnizate de Senat şi Camera Deputaţilor reiese că activitatea funcţionarilor presupune o suprasolicitare nervoasă și că există şi condiţii de muncă ce pot duce la uzura prematură a organismului.

Câţi bani primesc funcţionarii de la Parlament cu sporul pentru „uzura prematură a organismului”

În cazul unui secretar general, sporul de 15 la sută pentru condiţii vătămătoare adaugă la salariu suma de 3.030 de lei.  Un secretar general adjunct încasează 2.852 de lei, un director general 2.315 lei iar un şef de serviciu 1.784 de lei. Cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat: 285 de lei, conform Digi24.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabonţ” este cea care stabileşte factorii de risc în baza cărora funcţionarii parlamentari primesc sporul.

OUG adoptată de Guvern. Sporuri de 40% şi ore suplimentare plătite pentru inspectorii sanitari ai DSP