Spoturile publicitare ale CEC Bank cu Constantin Brâncuşi, INTERZISE de la difuzare

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis marţi, prin vot unanim, interzicerea de la difuzare pe posturile tv a patru spoturi publicitare ale CEC Bank.

28 oct. 2014, 18:28
Spoturile publicitare ale CEC Bank cu Constantin Brâncuşi, INTERZISE de la difuzare

În spoturi este folosită imaginea lui Constantin Brâncuşi şi o voce care se sugerează că ar fi a sculptorului, potrivit Agerpres. „Ai impresia că vorbeşte Constantin Brâncuşi, dar nu este aşa„, a spus Răsvan Popescu, membru CNA.

CNA a decis să transmită posturilor care au difuzat spoturile o decizie de intrare în legalitate pentru a preveni o eventuală reluare a difuzării lor, deşi cele patru spoturi nu mai sunt difuzate în prezent. „Această decizie are doar un efect de asigurare pentru viitor. Ne asigurăm că nu se va mai recurge la asemenea lucruri„, a adăugat Popescu.

Membrii CNA au apreciat că a fost încălcat articolul 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale„.