Sprijin de la MAE, pentru românii din diaspora. Cum sunt ajutaţi cei aflaţi în străinătate

Românii din diaspora vor avea la dispoziţie, din ianuarie 2015, un call center menit să îi ajute cu informaţii şi sprijin consular. Toate apelurile şi toate mesajele transmise de cetăţenii români vor fi direcţionate într-un singur punct, unde vor fi prioritizate.

17 dec. 2014, 13:15
Sprijin de la MAE, pentru românii din diaspora. Cum sunt ajutaţi cei aflaţi în străinătate

Noul serviciu pus la dispoziţia cetăţenilor românii care se află în străinătate este un centru unic de contact, prin care compatrioţii noştri care se află în afara graniţelor pot solicita informaţii sau pot cere ajutor, în situaţii de urgenţă.

Pentru acest proiect, a fost implementat un sistem sistem informatic integrat de tip Call Center şi Mail Center, care va fi activ de pe data de 5 ianuarie. Toate apelurile telefonice şi toate mesajele transmise de cetăţenii români către oficiile consulare ale României în străinătate prin care se solicită informaţii şi sprijin sunt direcţionate într-un singur punct.

De aici, problemele semnalate sunt prioritizate: cazurile urgente sunt repartizate direct consulilor, iar la solicitările de informaţii se răspunde din Centrul Unic.