Spune-mi ce pantofi porţi ca să îţi spun ce fel de om eşti

Pantofii pe care ii purtam spun mai multe despre trasaturile noastre decat credem, arata un studiu efectuat recent de psihologii de la Universitatea americana din Kansas.

04 ian. 2015, 08:30
Spune-mi ce pantofi porţi ca să îţi spun ce fel de om eşti

Oamenii de stiinta au cooptat 63 de studenti care au fost pusi sa analizeze 208 perechi de pantofi apartinand voluntarilor care au participat la experiment si carora, in prealabil, li s-a intocmit o fisa de personalitate.

Rezultatele cercetarii arata ca 90% din trasaturile unei persoane sunt dezvaluite de pantofii pe care ii poarta, informeaza Huffington Post.
Fara sa vada si chipul celor care ii poarta, studentilor li s-a cerut sa ghiceasca varsta, sexul, statutul social si chestiuni legate de caracter doar privind cele 208 fotografii cu pantofii din picioarele voluntarilor.
Femeile calme poarta pantofi cu toc
Astfel, psihologii de la Universitatea din Kansas au putut stabilit ca pantofii comozi si functionali apartin, de regula, oamenilor placuti si simpatici.
Femeile care prefera botinele tind sa fie mai agresive, in timp ce pantofii cu toc inalt, aparent incomozi, sunt purtati de cele a caror principala trasatura de caracter este calmul.

Continuarea pe Lyla.ro