Squadra Azzura tremură. Italienii n-au fost în stare să bată Croaţia

Italia are doar două puncte, în două meciuri jucate la Euro 2012. Croatul Mandzukic a egalat în meciul de la Poznan, marcând al treilea său gol la actualul turneu final, în care a expediat trei şuturi.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 18:22
Squadra Azzura tremură. Italienii n-au fost în stare să bată Croaţia

Semi-surpriză în grupa C de la Euro 2012, unde Croaţia a reşit să ţină piept puternicei naţionale a Italiei şi a încheiat nedecis disputa de la Poznan, scor 1-1. Mai mult decât rezultatul final surprinde fizionomia acestei grupe, în care croaţii au deja patru puncte, iar italienii doar două, cu o etapă înainte de sferturile de finală.

Şi totuşi, la cum s-a jucat, rezultatul este echitabil, italienilor aparţinându-le prima repriză, iar croaţilor partea secundă, când au şi marcat, prin noua lor vedetă, „Super Mario”… Mandzukic. Dealtfel, după ce a obţinut independenţa, în 1991, Croaţia nu a pierdut niciodată în faţa Italiei, având, înaintea meciului de la Poznan, un bilanţ de trei victorii şi două egaluri.

Tradiţia s-a păstrat şi acum, chiar dacă Pirlo a deschis scorul pentru peninsulari, prin execuţia superbă a unei lovituri libere, în minutul 40. În repriza secundă croaţii au ieşit la joc şi au fost mult mai incisivi. Pe un astfel de fond a venit egalarea, în minutul 72. Golgeterul lui Wolfsburg, Manzdukic, a fost scăpat din marcaj de Chiellini şi l-a învins pe Buffon, marcând pentru 1-1. Şi astfel, din trei şuturi expediate la acest turneu final, Manzdkuci a marcat trei goluri în două meciuri.

Italia mai are de jucat cu Irlanda, dar lucrurile în grupa C s-au complicat foarte tare în urma rezultatului de la Poznan. }n celălalt meci al grupei, Spania a învins Irlanda cu 4-0.

Clasamentul grupei C: 1. Spania – 4 puncte, 2. Croaţia – 4 puncte, 3. Italia – 2 puncte, 4. Irlanda – 0 puncte.