„Squid Game” devine realitate. Criteriile impuse la casting, pentru a participa la concurs. România, acceptată în competiție

Serialul „Squid Game" a făcut senzație în întreaga lume, iar oamenii de afaceri încearcă să profite la maximum de succesul filmului de pe Netflix. 

16 iun. 2022, 10:03
„Squid Game” devine realitate. Criteriile impuse la casting, pentru a participa la concurs. România, acceptată în competiție

În urma succesului de răsunet al „Squid Game”, în întrega lume au apărut jocuri video și obiecte personalizate cu personajele din serial – șepci, tricouri, hanorace, brelocuri. Miniseria originară din Asia a captat atât de multă atenție încât fanii au cerut producția celei de-a doua părți.

Mai mult, pentru a înregistra noi profituri, deținătorii licenței au decis organizarea unui concurs TV, în stilul serialului. Participanții nu-și vor risca viața, ca în producția sud-coreeană de pe Netflix, însă vor primi diverse pedepse.

Castingul pentru reality show-ul „Squid Game” a început, iar regizorii caută oamenii perfecți pentru show.

„La finalul celui mai mare apel de casting din istoria reality TV, 456 de concurenţi reali vor lua parte la joc, în căutarea unui jackpot de 4,56 milioane de dolari care poate schimba o viaţă”, scrie platforma pe un site special creat pentru a recruta candidaţii acestui joc care se va numi „Squid Game: The Challenge”.

 

Criteriile de selecție pentru reality show-ul „Squid Game”

 

Organizatorii caută vorbitori de limba engleză din orice parte a lumii. Aceștia trebuie să aibă cel puțin 21 de ani, să fie „disponibili să participe la program timp de maximum 4 săptămâni prevăzute la începutul lui 2023″ şi „să fie în măsură să călătorească în toate locurile care vor fi indicate”.

„Jucătorii adevăraţi vor fi introduşi în universul emblematic al Squid Game şi nu vor şti ce-i aştepată”, este indicat pe formularul de recrutare, care promite „o serie de încercări care-ţi taie respiraţia”.

 

Nimeni nu va muri în competiția reală „Squid Game”, a asigurat Netflix

 

Netflix a făcut anunțul, marți seară. Serialul „Squid Game” este considerat o radiografie a capitalismului dus la extrem, a neoliberalismului în care prăpastia dintre săraci și superbogați devine din ce în ce mai mare.

În serial, 456 de cetățeni săraci și marginalizați, care vor să se îmbogățească sunt strânși la un loc și supuși la probe mortale. Câștigător poate fi doar un singur competitor.

În concursul din viața reală nimeni nu va muri, a asigurat Netflix.

„Fie că vor câştiga sau vor pierde, toţi jucătorii vor ieşi nevătămaţi. Dar dacă câştigi, câştigi în stil mare!”, se arată în formularul de recrutare.

Anunțul Netflix a fost făcut la câteva zile de la oficializarea celui de-al doilea sezon „Squid Game”. Creatorul, Hwang Dong-Hyuk a transmis că partea a doua va fi gata cel mai devreme în anul 2024.