SRI, despre Udrea: Nu ne pronunţăm pe declaraţiile unor suspecţi aflaţi în faza de urmărire penală

Serviciul Român de Informaţii nu se pronunţă cu privire la declaraţiile unor suspecţi aflaţi în faza de urmărire penală, cu atât mai mult la situaţia unor dosare penale la a căror iniţiere şi instrumentare a contribuit substanţial, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, informează Agerpres.

30 ian. 2015, 19:43
SRI, despre Udrea: Nu ne pronunţăm pe declaraţiile unor suspecţi aflaţi în faza de urmărire penală

”Referitor la declaraţiile exprimate în spaţiul public, cu privire la activitatea instituţiei şi a reprezentanţilor acesteia, precum şi consecvent principiilor şi misiunilor sale, SRI în acord cu atitudinea public exprimată în ultimii 10 ani nu se pronunţă cu privire la declaraţiile unor suspecţi aflaţi în faza de urmărire penală, cu atât mai mult la situaţia unor dosare penale la a căror iniţiere şi instrumentare a contribuit substanţial”, a precizat Sava.

El a ţinut să remarce că acuzaţiile apărute în mass-media apar în contextul intensificării luptei anticorupţie.

Udrea a depus la DNA un DENUNŢ contra şefului SRI: „Cine are cătuşele este şi cel care conduce România”

”Nu pot să nu remarc faptul că aceste acuzaţii defăimătoare la adresa Serviciului şi la adresa reprezentanţilor acestuia apar în contextul intensificări luptei anticorupţie, activitate la care SRI are o contribuţie majoră şi pe care alături de alte instituţii abilitate o va desfăşura în limitele legii şi competenţelor sale cu determinare”, a punctat oficialul SRI.

Deputatul Elena Udrea a anunţat vineri seară, într-un interviu pentru Hotnews, că a depus un denunţ pe numele actualului director interimar al SRI, Florian Coldea.

„Un denunţ în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea şi despre … o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruţa Kovesi”, a explicat Udrea.

Aceasta a relatat că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-a solicitat să îi faciliteze o întâlnire atât cu fostul şef al SRI, George Maior, cât şi cu generalul Florian Coldea, pentru a lămuri anumite aspecte în dosarul Microsoft, însă ea nu ar fi dat curs acestei cereri.

Kovesi, despre atacul Elenei Udrea: Nu e prima dată când suspecţii din dosare mă denigrează

„În momentul în care a apărut dosarul Microsoft şi s-a vehiculat numele fostului soţ, eram în plină campanie electorală. A venit – se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar şi mai ales se spunea despre un credit pe care soţul – şi care este şi proba în dosar – fostul soţ îl luase de la Dinu Pescariu şi pe care îl declarasem în declaraţia de avere. În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soţ să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl Coldea şi dl Maior, spunându-mi că nu doreşte să îi apeleze direct în situaţia dată. (…) Am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, şi a spus că ar dori să lămurească acuzaţiile din dosar, în condiţiile în care mi-a spus că a făcut nişte lucruri, la solicitarea dlui Coldea. Lucru care înseamnă, şi pentru asta sigur este foarte uşor de întrebat fostul soţ. Eu vă declar exact ce mi-a spus. (…) Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV”, a susţinut Elena Udrea.