SRI: Nouă suspecţi de TERORISM, expulzaţi de pe teritoriul României

Nouă cetățeni străini suspectați de acțiuni terorist au fost declarați indezirabili, în acest an, și expulzați de pe teritoriul României, potrivit Agerpres. Deciziile aparțin Curții de Apel București, la propunerea Serviciul Român de Informații.

04 dec. 2015, 08:17
SRI: Nouă suspecţi de TERORISM, expulzaţi de pe teritoriul României

Alte 246 de persoane suspectate de aceleași motive au fost oprite la graniță. Acestea provin, în special, din Irak, Palestina, Maroc, Tunisia, Siria, iar aproximativ 70% dintre aceștia sunt în conexiune sau au derulat activități în sprijinul Daesh.

Principalele motive care au condus la inițierea și aplicarea unor măsuri preventive au fost date de: background-ul radical sau terorist al persoanei sau familiei, conexiunile cu entități teroriste, demersuri de coagulare a unor grupuri de străini susținători ai unor entități jihadiste, în special Daesh; (auto)radicalizare și propagandă (inclusiv online) în favoarea unor entități teroriste (preponderent Daesh); încercarea de a tranzita România pentru a se alătura Daesh în Siria„, potrivit unui comunicat al SRI, citat de Agerpres.

Citeşte şi: ATENTATUL dejucat de la Târgu Secuiesc. Care era PLANUL lui Beke Istvan Attila. Detalii din REFERAT