Stai la casă şi ai câine? Ce lungime trebuie să aibă LANŢUL animalului potrivit legii

Deținătorii de animale trebuie să le asigure acestora, în funcție de nevoi, un adăpost corespunzător, hrană și apă, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție și asistență medicală.

RomaniaTV.net
29 apr. 2017, 11:32
Stai la casă şi ai câine? Ce lungime trebuie să aibă LANŢUL animalului potrivit legii

Cuștile utilizate pentru adăpostirea câinilor trebuie dimensionate în funcție de talia animalului, oferindu-i acestuia posibilitatea de a sta în picioare și de a se întoarce. Totodată, pentru câinii care sunt legați, zgarda trebuie să fie confecționată dintr-un material care să nu fie dăunător sănătății animalului și să fie concepută astfel încât să nu existe riscul de strangulare.

Legislația în vigoare stabilește și câteva mijloace ce trebuie folosite pentru limitarea mișcării câinilor ținuți în aer liber. În primul rând, este vorba despre un lanț confecționat din zale metalice, ce trebuie să aibă o lungime minimă de 2 m. Lanțul trebuie ancorat la punct fix sau pe un cablu metalic și prevăzut la extremități cu dispozitive de tip „vârtej”.

De asemenea, stăpânii trebuie să le asigure câinilor ținuți în curte un padoc împrejmuit, cu o suprafață minimă de șase ori mai mare decât cea a cuștii. Acesta trebuie împrejmuit astfel încât să nu permită evadarea câinilor.

Utilizarea altor metode, în afară cele menţionate mai sus, pentru limitarea mișcărilor câinilor ținuți în aer liber este interzisă de lege.