Standard & Poor's: România s-ar putea confrunta cu o perioadă de încleştări politice în urma alegerilor

Publicat: Luni, 17 Noiembrie 2014 18:09 // Actualizat: Luni, 17 Noiembrie 2014 18:09 // Sursa: romaniatv.net

România s-ar putea confrunta cu o perioadă prelungită de încleştări politice din cauza slăbirii puterii coaliţiei guvernamentale, consideră agenţia de rating Standard & Poor's.

Această perioadă de confruntări politice ar putea avea loc în urma înfrângerii premierului Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Totuşi, S & P ţine să sublinieze că rezultatul alegerilor nu are efect imediat asupra ratingurilor României.

"Victoria lui Klaus Iohannis asupra premierului Victor Ponta nu are un efect imediat în ceea ce priveşte calificativele acordate României, care este evaluată la BBB- (cel mai redus nivel din categoria investment grade - n.red.), cu perspectivă stabilă", se arată într-o notă de luni a agenţiei de evaluare financiară.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Analiştii S&P avertizează asupra unei posibile perioade de instabilitate la nivelul coaliţiei guvernamentale în urma rezultatelor de la alegerile de duminică, precum şi a unui potenţial conflict între preşedintele ales şi guvern.

"Ratingurile României ar putea fi reevaluate dacă, pe fondul posibilei incertitudini politice, perspectivele economice se vor înrăutăţi sau vom observa o deviaţie vizibilă de la aşteptările privind stabilitatea fiscală", se mai arată în nota transmisă de S&P.

De asemenea, Moody’s nu se aşteaptă la schimbări majore în politica guvernamentală în perioada imediat următoare, considerând că acestea vor fi limitate de acordul încheiat cu Fondul Internaţional Monetar şi de consensul politic asupra cadrului de politici economice.
Moody’s acordă României calificativul Baa3, cel mai redus nivel din categoria investment grade, cu perspectivă stabilă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H