„Stăpânul de sclavi” din Satu Mare ar fi făcut mai multe victime. Plângeri pe bandă rulantă

Un tânăr de 19 ani, bolnav de epilepsie, a fost folosit drept sclav de un bărbat de 39 de ani din Satu Mare. Procurorii DIICOT susțin că băiatul a fost lovit cu un ciocan, cu lanțuri sau cabluri electrice și nu era plătit pentru munca sa, fiind ținut într-un garaj din curtea individului care l-a sechestrat. Agresorul esste acuzat de trafic de perssoane.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 05:54

P. Vasile Ștefan (39 de ani) din satul Dumbrava, orașul Livada, este acuzat de procurorii DIICOT de trafic de persoane. Sătmăreanul ar fi obligat la muncă foțată un tânăr de 18 ani, pe care l-a agresat fizic și psihic și pe care l-a ținut în garajul familiei.

Potrivit informațiilor PresaSM, se pare că individul nu este la prima abatere, existând trei plângeri penale împotriva sa!

Mai exact, inculpatul este acuzat de procurorii DIICOT și de faptul că în cursul anilor 2018-2019 a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcțiilor în folosul său, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate.

Surse apropiate de inculpat susțin că acesta bănuiește că la mijloc ar fi vorba despre o răzbunare, suspectând pe cineva din familie și neagă că ar fi recurs.

Bărbatul de 39 de ani a fost reținut, iar judecătorii au dispus ca individul să fie arestat la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane. 

Anchetatorii au probe care atestă că în vara anului 2019, inculpatul l-a racolat, adăpostit și supus la muncă forțată prin constrângere, agresiuni fizice și psihice pe un tânăr, în vârstă de 18 ani, până în cursul lunii iunie 2020, când victima a reușit să fugă pe timp de noapte din garajul în care era adăpostit și care se afla în curtea imobilului locuit de către inculpat și familia sa, după care a sesizat organele de poliție.

 

„Persoana vătămată, pe toată perioada în care a muncit forțat în construcții și supus unor agresiuni fizice și psihice de către inculpat, nu a fost remunerat, deși la momentul racolării i-a fost promisă suma de 200 euro/lună, mâncare și cazare conform înțelegerii verbale dintre cei doi, i-a fost restrânsă libertatea de mișcare prin faptul că era în permanență supravegheat, fiindu-i reținut actul de identitate pe toată perioada”, notează DIICOT. 

De asemenea, inculpatul nu i-a permis victimei accesul la asistență medicală necesară deși cunoștea că aceasta suferă de epilepsie și mai mult, că avea leziuni suferite în urma loviturilor și maltratărilor l-a care a fost supus de către inculpat, care îl lovea cu diverse obiecte cum ar fi, cabluri electrice, ciocan, lopată, lanțuri, etc. 

„Aceste aspecte au fost confirmate și de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Județului Satu Mare, care a indicat prezența pe corpul persoanei vătămate a multiple cicatrici după plăgi contuze și tăiate superficiale, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior și membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale și care s-au produs în urmă cu 2-3 luni (respectiv perioada lunilor aprilie-mai 2020 în care victima a lucrat pentru inculpat)”, arată procurorii antimafia. 

Conform DIICOT, inculpatul a făcut publice imaginile cu victima – în care aceasta se afla în ipostaze denigratoare – prin postarea respectivelor imagini/clipuri video în mediul online. 

„În cauză s-a reținut, de asemenea, că în cursul anilor 2018-2019 inculpatul a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcțiilor în folosul său, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate”, menționează procurorii. 


loading...