Starbucks închide una dintre cafenele lor emblematice din România

Starbucks a închis cafeneaua de pe Lipscani după ce pandemia a lovit în plin afacerile din centrul istoric al Bucureştiului, care se bazau mult pe turiştii străini.

06 ian. 2022, 15:23
Starbucks închide una dintre cafenele lor emblematice din România

Starbucks anunţa recent că va solicita angajaţilor săi din SUA să fie complet vaccinaţi împotriva Covid-19 sau să se testeze săptămânal, pentru a respecta noile reglementări federale, a spus compania într-o actualizare trimisă angajaţilor luni, transmite Reuters, citată de News.ro.

EXCLUSIV. Cum a ajuns Calea Victoriei, micul „Champs-Elysees” al Capitalei, o adevărată ruină. Pandemia a distrus toate afacerile. Un spaţiu de închiriere ajunge şi la 10.000 de euro – FOTOREPORTAJ
O sursă a companiei a declarat pentru Reuters că Starbucks nu anticipează în prezent închideri majore ale cafenelelor sale ca urmare a Omicron – spre deosebire de prima jumătate a anului 2020, când pandemia a forţat lanţul de cafenele să închidă temporar cel puţin jumătate din magazinele sale din SUA, în timp ce restul s-au axat pe sistemul drive-thru şi carry-out.

În Romnânia, situaţia pare să fie diferită. Lanţul de cafenele Starbucks a închis localul de pe strada Lipscani din centrul istoric al Capitalei. Această unitate a fost deschisă la început de 2018 sub un nou concept – Starbucks Reserve -, diferenţa fiind faptul că aici erau servite cafele disponibile în ediţie limitată.

Compania care îşi plăteşte angajaţii cu peste 11.000 lei pe lună în România recrutează masiv
Decizia Starbucks de a merge pe strada Lipscani din centrul istoric a venit în contextul în care pe toate pieţele unde brandul este prezent acesta merge în zone centrale şi ultracentrale. Şi în Bucureşti, înainte de pandemie, zona centrului vechi era vizitată de localnici, dar mai ales de turiştii străini, care veneau în număr tot mai mare în România.

„Ţinând cont de dimensiunea şi poziţionarea în cea mai tranzitată zonă pietonală a Capitalei, credem că unitatea de pe strada Lipscani va deveni una dintre cele mai performante cafenele din reţeaua Starbucks şi un nou punct de reper la intrarea în centrul vechi. Această tranzacţie întăreşte şi completează mixul de chiriaşi al zonei şi, totodată, contribuie la procesul de schimbare a imaginii generale a centrului vechi, prin resuscitarea unei proprietăţi aflate de mai mulţi ani în conservare”, declara Bogdan Gubandru, Business Development Manager, Cushman & Wakefield Echinox, la inaugurare.

Starbucks s-a confruntat anul trecut cu lipsa unor produse, din cauza problemelor apărute în lanţurile de aprovizionare din cauza pandemiei.