STARE DE ALERTĂ. Ce locuri trebuie evitate de vineri, au adus 90% dintre infectările cu Covid-19

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va declara starea de alertă şi apoi CNSU va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Relaxarea măsurilor va duce românii în locuri cu poitenţial mare de infctare, inventariate d un reputat biolog american.

14 mai 2020, 11:57
STARE DE ALERTĂ. Ce locuri trebuie evitate de vineri, au adus 90% dintre infectările cu Covid-19

România iese, după două luni, din starea de urgenţă instituită de preşedintele Iohannis ca urmare a pandemiei de coronavirus. În tot acest timp au fost suspendate unele dintre drepturile şi libertăţile fundamentale, cum ar fi dreptul la liberă circulaţie. Totuși, românii trebuie să rămână precauți pentru a putea ține la distanță coronavirusul. Astfel cetățenii ar trebui să evite zonele închise, cu o slabă circulație a aerului.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 14 MAI. 245 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 16.247

Potrivit unui biolog american cunoscut, 90% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus au luat boala frecventând astfel de spații, precum mijloacele de transport în comun, restaurantele sau birourile, potrivit CNN.

„Trebuie să avem mare grijă la zonele închise, cu mulţi oameni şi cu o circulaţie slabă a aerului, acolo virusul se poate propaga extrem de uşor. Sunt situaţii pe care le putem evita. Orice mediu în care aerul este recirculat şi care găzduieşte mulţi oameni este un mediu pe care trebuie să îl evităm. Vorbirea, fie ea şi normală, înseamnă eliminarea de aerosoli. Cu cât vorbim mai mult sau mai tare, cu atât eliminăm mai mulţi aerosoli”, a spus Erin Bromage, profesor la Universitatea Massachusetts Dartmouth.

Specialistul a declarat că este în continuare necesar ca oamenii să lucreze de acasă, să evite transportul public şi întâlnirile de grup, precum şi restaurantele.