Stare de alertă din cauza vremii. Elicopterele MAI, pregătite de intervenţie VIDEO

Ministerul de Interne a pregătit elicopterele pentru vreme rea! În total, şapte aparate sunt gata să intervină pentru a salva vieţi. Piloţii speră, însă, să fie cât mai puţine situaţii în care să fie nevoie ca ei să intervină.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 21:35
Stare de alertă din cauza vremii. Elicopterele MAI, pregătite de intervenţie VIDEO

Piloţii Ministerului de Interne au intrat deja în alertă pentru o nouă perioadă de viscol şi ninsori. Iar aparatele sunt gata de misiune. La sediul Inspectoratului General pentru Aviaţie sunt cinci elicoptere pregătite, un altul este la Tulcea, pentru intervenţii în zona Dobrogei şi Deltei Dunării, iar un al şaptelea este pregătit la Iaşi.

Elicopterele vor interveni în special pentru urgenţe medicale. Ele pot îndeplini, însă, şi misiuni de evacuări de persoane.

„Trebuie să luăm legătura cu cei care ne-au solicitat, să luăm informaţii despre locul de aterizare, despre caracterul misiunii, iar ulterior medicul şi asistentul culeg informaţii despre starea pacientului şi cât de necesară este intervenţia noastră”, a explicat comandorul Petre Cătuneanu.

În urmă cu o săptămână, elicopterele Ministerului de Interne au avut mai mult de zece misiuni umanitare ca urmare viscolului.