Stare de alertă în Neamţ, pe râul Bistriţa: S-au format blocuri de gheaţă şi de cinci metri grosime

În Neamţ, pe râul Bistriţa, s-au format blocuri de gheaţă şi de cinci metri grosime. Peste 30 de familii au fost avertizate că ar putea fi evacuate. Autorităţile locale, ISU şi specialiştii de la Apele Române supraveghează cu mare atenţie fenomenul, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
09 feb. 2014, 10:23
Stare de alertă în Neamţ, pe râul Bistriţa: S-au format blocuri de gheaţă şi de cinci metri grosime

30 de familii din localitatea Poiana Teiului, Neamţ, pot fi oricând evacuate din cauza blocurilor de gheaţă de pe Bistriţa.

Zăporul de pe râul Bistriţa a ajuns la aproape 14 kilometri lungime, iar fenomenul este monitorizat în permanenţă de comisiile locale de apărare împotriva dezastrelor din comunele Poiana Teiului şi Hangu, informează Agerpres.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ, Ioan Păvăleanu, a declarat că formaţiunile de gheaţă au grosimi de până la 4,5 metri.

Temperaturile scăzute de sub minus 10 grade Celsius conduc la creşterea lungimii şi grosimii zăporului de la o zi la alta. Astfel, dacă în urmă cu două săptămâni abia apăreau primele blocaje de gheaţă pe râul Bistriţa, zăporul are acum aproape 14 kilometri lungime.