STARE DE ALERTĂ în România. Putem refolosi noua declaraţie pe propria răspundere? Ce spun autorităţile

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că noua declaraţie pe propria răspundere poare fi scrisă de mână şi se poate refolosi. Aceasta este obligatorie atunci când ieşim în afara localităţii, pe toată durata stării de alertă. 

18 mai 2020, 15:01
STARE DE ALERTĂ în România. Putem refolosi noua declaraţie pe propria răspundere? Ce spun autorităţile

România a ieșit din starea de urgență vineri și a intrat în stare de alertă prin Hotărârea nr. 24 din 14 mai a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2.

Hotârârea CNSU a fost adoptată după ce Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative cu incidență în domeniu managementului situațiilor de urgență și al protecției civile.

Camera Deputaţilor a adoptat miercurea trecută proiectul de lege, trimis de Guvern luni, privind măsurile prevăzute în timpul stării de alertă, cu mai multe modificări. Proiectul a fost adoptat de Guvern și în Parlament luni. Premierul Ludovic Orban a precizat că Executivul a ales varianta elaborării unui proiect de lege pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională per ansamblu Ordonanţa de Urgenţă 34/2020.

Cum trebuie completat noul formular

Întrebare: Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități poate fi scrisă și de mână?

Răspunsul GCS: Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități poate fi scrisă și de mână cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicității.

În cazul în care o nouă deplasare respectă același traseu menționat în declarația pe propria răspundere, atunci aceasta poate fi refolosită și în alte zile, tăind cu o linie data precizată inițial și completând noua dată aferentă zilei în care are loc deplasarea.

Citeşte şi Ce a bifat un tânăr în declaraţia pe proprie răspundere ca să poată ajunge legal la mare