Stare de alertă în Serbia şi Bosnia, unde inundaţiile au făcut 3 morţi VIDEO

Publicat: Vineri, 16 Mai 2014 09:28 // Actualizat: Vineri, 16 Mai 2014 09:28 // Sursa: romaniatv.net

Starea de alertă a fost declarată joi în Serbia şi Bosnia care se confruntă cu cele mai grave inundaţii în 120 de ani şi unde armatele celor două ţări au intervenit pentru a salva mii de sinistraţi, informează AFP, potrivit Agerpres.

Trei persoane s-au înecat în Serbia şi circa 3.000 au fost evacuate.

Cele două ţări au cerut ajutor umanitar comunităţii internaţionale.

'Aceasta este cea mai gravă catastrofă naturală ce a avut loc vreodată în Serbia', a declarat primul ministru sârb Aleksandar Vucic, care s-a deplasat în zonele inundate.

Peste 3.300 de persoane au fost evacuate în vestul şi sud-vestul ţării, în timp ce aproximativ 200 încă aşteptau să fie salvate.

Şcolile din Belgrad şi alte 18 oraşe din ţară sunt închise până la sfârşitul săptămânii.

Aproximativ 100.000 de gospodării din Serbia şi circa 50.000 din Bosnia sunt lipsite de electricitate, potrivit unor surse oficiale.

Excavarea în două mine de cărbune a fost oprită în Serbia din cauza inundaţiilor în două mine din apropiere de Belgrad care aprovizionează cele mai mari centrale termice din ţară.

Traficul feroviar în direcţia Muntenegru şi Nis a fost de asemenea întrerupt din aceleaşi motive.

În Bosnia vecină, mai multe oraşe au fost inundate de apele râului Bosna în centru şi nord. La Maglaj şi Doboj  mii de locuitori sunt prinşi de apă în clădirile lor.

În timpul serii, centrul localităţii Maglaj era accesibil doar în barcă pneumatică. Armata a trimis elicoptere pentru a evacua zeci de persoane în pericol.

În ultimele 48 de ore, au căzut între 100 şi 150 l/m2 de ploaie, în timp ce media precipitaţiilor în general pentru zonele afectate nu depăşeşte 80 l/m2 pentru luna mai, a precizat un meteorolog, Zeljko Majstorovic.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
inundatii bosnia inundaţii Europa inundatii serbia stare de alerta serbia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mai 16:40
...armatele celor două ţări au intervenit pentru a salva mii de sinistraţi, informează AFP, potrivit Agerpres. Citește mai departe…

...
16 mai 09:38
...
Starea de alertă a fost declarată joi în Serbia şi Bosnia care se...
16 mai 09:32
...armatele celor două ţări au intervenit pentru a salva mii de sinistraţi, informează AFP, potrivit Agerpres. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8590
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H