STARE DE ALERTĂ. Parcurile şi cimitirele din Bucureşti se deschid începând de astăzi

Toate parcurile, gradinile publice - inclusiv gradina zoologica -, si cimitirele din Capitală se deschid începând de vineri după ce au fost închise pe toată perioada stării de urgenţă ca urmare a epidemiei de coronavirus. 

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 05:12
STARE DE ALERTĂ. Parcurile şi cimitirele din Bucureşti se deschid începând de astăzi

Comitetului municipal pentru situatii speciale de urgenta a decis, la propunerea Primăriei Capitalei, ca de vineri, 15 mai, să fie deschise parcurile şi grădinile publice din Bucureşti.

Citeşte şi: STARE DE ALERTĂ 15 MAI 2020. Cele mai importante 20 de reguli de respectat

Primarul Gabriela Firea a declarat recent că este de acord cu recomandările medicilor și consideră că trebuie păstrate restricțiile anunțate de epidemiologi, infecționiști, dar și recomandările OMS.

„Sunt de acord cu recomandările medicilor și acestea trebuie să fie respectate, ca populația să nu înțeleagă că din 15 mai intrăm în normalitate și practic să ne comportăm ca înainte de debutul pandemiei. Trebuie păstrate în continuare restricțiile anunțate de epidemiologi, infecționiști, recomandările de la OMS și din partea specialiștilor naționali – distanțarea socială, purtarea măștii acolo unde este necesar, în special în spații închise, evitarea aglomerației, evitarea aglomerării unor zone din parcuri”, a spus Firea.

Citeşte şi: Cum va arăta primul parc din lume care va ajuta la respectarea măsurilor de distanţare socială FOTO

De asemenea, primarul Capitalei susține că cetățenii au înțeles faptul că trebuie păstrate aceste reguli spre binele acestora.

„Cred că cei mai mulți cetățeni au înțeles că spre binele lor trebuie păstrate în continuare aceste reguli și disciplina pe care ne-am impus-o cu toții și care că a dat rezultate. Putem să vorbim de o situație în care nu a fost copleșit sistemul de sănătate, ne dorim ca în continuare acesta să nu fie copleșit, să avem un număr limitat de contaminări” , susține Firea.

„Chiar dacă se vor deschide parcurile, vom avea colegi care vor informa cetățenii care ies la plimbare că trebuie să evite întâlnirea cu alte persoane, îmbrățișările, strângerile de mână, mersul în anumite locuri unde de obicei se jucau table, se juca rummy, se juca șah și se făcea aglomerație”, a adăugat Primarul General al Capitalei.

 

Citeşte şi: Nelu Tătaru, despre redeschiderea parcurilor după 15 mai. „Recomandarea este să le deschidă, dar nu şi locurile de joacă”

 

STARE DE URGENŢĂ. Măsura care nu va fi RIDICATĂ pe 15 mai. Premierul dă detalii despre parcuri, hoteluri, restaurante

Premierul Ludovic Orban a afirmat din nou, luni seară, că relaxarea tuturor măsurilor se va face gradual, urmând ca fiecare moment să fie evaluat de către epidemiologi. Premierul afirmă că, şi după 15 mai, nu trebuie să lăsăm garda jos pentru că nu este momentul să ne relaxăm.

„Ridicarea restricţiilor se va face în etape, gradual, vom lăsa un timp pentru a vedea dacă contextul epidemiologic evoluează într-un fel sau altul, apoi putem ridica şi alte restricţii. Există şi un sistem de evaluare a riscului epidemiologic”, a declarat premierul Ludovic Orban.