STARE DE ALERTĂ. Toţi şoferii trebuie să facă asta din 15 mai. Amenzile sunt mari

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că dacă într-un autoturism se află două persoane la o distanță mai mică de un metru, ele trebuie să POARTE MASCĂ.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 10:41
STARE DE ALERTĂ. Toţi şoferii trebuie să facă asta din 15 mai. Amenzile sunt mari

STARE DE ALERTA. ”Dacă într-o mașină sunt doi colegi de serviciu, de pildă, trebuie să poarte mască?” l-a întrebat Ionuț Cristache pe ministrul Sănătății, în emisiunea România9. 

DECLARAŢIE pe propria răspundere, ce trebuie completat din 15 mai. Anunţ oficial făcut de Marcel Vela

”Dacă sunt sub 1 metru, da, vor purta mască. Un om singur într-o mașină nu va purta mască” a răspuns ministrul Nelu Tătaru. 

Persoanele care nu poartă mască în spațiile închise, în prima săptămână vor fi avertizate, dar, în a doua săptămână, se vor lua măsuri, a anunțat ministrul, care a spus că se analizează și valoarea amenzilor pentru nepurtarea măștii. 

STARE DE ALERTĂ. Ce amenzi se dau pentru nepurtarea măştilor din 15 mai

Amenzi pentru lipsa măştilor! Contam pe spiritul civic, dar vor fi amenzi pentru lipsa măştilor din spaţiul public

Într-o intervenţie la TVR, ministrul explica faptul că, după 15 mai, România se va baza pe spiritul civic al tuturor cetăţenilor, dar nu exclude posibilitarea amendărilor oamenilor în cazul în care aceştia nu vor să poarte măşti în spaţiul public închis:

”Noi contăm foarte mult pe spiritul civic, haideți, să spunem că în prima săptămână vom fi la nivel de avertisment, dar în a doua săptămână va exista și o sancțiune. Va exista o amendă (…) Nu ne-am gândit la un cuantum, toate sunt într-o analiză, toate sunt într-o expertiză la Ministerul de Interne.”, a spus Nelu Tătaru, la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.

Deja există amenzi pentru nepurtatul măştilor în spaţiul public

În mai toate oraşele în care s-a instituit obligativitatea purtării măştilor, exista şi contravenţii pentru nerespectarea regulamentelor intrate în vigoare. 

Persoanele care nu poartă măşti sau mijloace similare de protecţie pot fi sancţionate de Poliţia Locală sau Poliţia Naţională cu amenzi de la 100 la 500 de lei sau cu avertisment. Edilul local a menţionat însă că primele măsuri vor fi avertismentele, pentru ca oamenii să conştientizeze cât de importantă este protejarea împotriva răspândirii virusului COVID-19 prin toate mijloacele. „Nu vrem să amendăm oamenii, vrem să-i facem să înţeleagă cât de important este să se protejeze de acest nou coronavirus”, a conchis Rîşteiu.

STARE DE ALERTĂ în România, după 15 mai. Marcel Vela: Nu se vor da ordonanţe de urgenţă