STARE DE URGENŢĂ. Am voie să plec cu familia în altă zonă? Poliţia Română, precizări importante

Poliţia Română face precizări importante pentru cei care, în timpul stării de urgenţă, vor să plece cu familia în altă zonă. 

14 apr. 2020, 05:31
STARE DE URGENŢĂ. Am voie să plec cu familia în altă zonă? Poliţia Română, precizări importante

„Aș dori să părăsesc locuința actuală din județul X împreună cu prietena mea și să mergem, cu mașina personală, la adresa de domiciliu din buletin, respectiv din județul Y, deoarece în județul X numărul cazurilor de persoane ce au fost confirmate cu COVID-19 este mult mai mare față de cel din județul Y.

Intenționăm să intrăm în autoizolare la domiciliul din Y, împreună cu familia. Putem face aceasta deplasare?

În Ordonanța Militară numărul 3 nu este prevăzut faptul că cetățenii trebuie să rămână la adresa de domiciliu, ci la o locație indicată de ei, cu respectarea prevederilor legale și a restricțiilor impuse. Astfel, precizăm că este permisă inclusiv deplasarea cu familia în altă zona, dacă persoanele dețin acolo o casă care le oferă condiții mai bune, pentru a rămâne în respectiva localitate”, informează Poliţia Română pe pagina de Facebook.

 

Citeşte şi Femeie infectată cu coronavirus, mărturie cutremurătoare de la spitalul din Arad: Am stat 6 ore încuiată în salon cu un cadavru