Stare de urgenţă. Atenţie mare, câţi români au voie într-o maşină de Paşte. Răspuns oficial al Poliţiei Române

Publicat: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020 08:19 // Actualizat: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020 10:16 // Sursa: romaniatv.net

Câte persoane au voie, de fapt, într-o mașină, în România, pe perioada carantinei? Poliţia Română 

România este în carantină generală. De la instaurarea stării de urgență în țara noastră, pe 16 martie 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, ordonanțele de urgență au impus restricții de deplasare. Dar câte persoane au voie, de fapt, într-o mașină, în România?

COVID-19. Poţi să ai invitaţi la masa de Paşte măcar în curte? Răspunsul oficial al Poliţiei!

Ordonanța militară nr. 4 specifică faptul că “(3) Interdicția privind circulația persoanelor într-un grup mai mare de 3 persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.” Această prevedere vine în completarea articolului 3 din Ordonanța de Urgență nr. 2 care interzicea circulația într-un grup mai mare de 3 persoane. Un grup de persoane este reprezentat de alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Dar care este regula pentru transportul cu mașina?
Grupul de Comunicare Strategică a clarificat nelămurirea șoferilor. Da, se pot transporta mai mult de 3 persoane în mașină, dar este importantă respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19, inclusiv prin păstrarea unui loc liber între pasageri.
Acest lucru se poate aplica în microbuze sau autobuze, dar este imposibil să transporți într-un autoturism cu cinci locuri mai mult de 3 persoane și să lași un loc liber între acestea.

Întrebare: Se poate asista/asculta slujba de Înviere, din faţa bisericii, din maşina proprie, fără să se ia contactul cu exteriorul?

Răspuns: Ascultarea slujbei nu este un motiv pentru care să poată fi permisă deplasarea cu declaraţia pe propria răspundere.

DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE, ultima variantă. Atenţie la aceste detalii pentru a evita amenzi de 2000 de lei!

Întrebare: Pot să îmi şi vizitez părinţii şi să iau masa cu ei de Paşte?

Răspuns: Prin Ordonanţele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paşte, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În acelaşi timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimptomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte uşor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carantina stare de urgenta coronavirus covid 19 Poliţia Română
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H