Stare de urgenţă climatică în Sydney

Publicat: Luni, 24 Iunie 2019 15:00 // Actualizat: Luni, 24 Iunie 2019 15:00 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile din Sydney au declarat stare de urgenţă climatică, alăturându-se sutelor de administraţii locale din întreaga lume care cer adoptarea de măsuri urgente împotriva schimbărilor climatice. Primăria a făcut declaraţia oficială luni precizând că locuitorii celui mai mare oraş al Australiei sunt supuşi unui "risc grav" din cauza schimbărilor climatice.

Primarul oraşului, Clover Moore, a declarat că în ultimii ani guvernele federale "au prezidat în mod ruşinos asupra unui dezastru climatic", iar emisiile de gaze cu efect de seră din Australia au crescut în ultimii patru ani"., a precizat ea.

"Prin declararea urgenţei climatice, cerem guvernului federal australian să răspundă urgent, prin reintroducerea unui preţ pe carbon pentru a se conforma obiectivului Acordului de la Paris privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră", a adăugat ea.

Autorităţile din Sydney au cerut, de asemenea, guvernului federal să înfiinţeze o autoritate pentru a asigura australienii angajaţi în industria combustibililor fosili că îşi vor găsi un loc de muncă alternativ adecvat. În Sydney trăiesc aproximativ un sfert de milion de locuitori, în timp ce peste 600.000 de turişti, muncitori şi studenţi ajung în oraş în fiecare zi.

Oraşul a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de carbon cu 70% până în 2030, cu atingerea pragului zero până în 2050.

Alte câteva guverne locale din Australia au declarat stare de urgenţă climatică după ce autorităţile din oraşul Darebin, din regiunea Melbourne, au devenit primele din lume care au făcut o astfel de declaraţie în 2016.

În ultimii ani, Australia a fost afectată de secetă, incendii de vegetaţie şi inundaţii devastatoare, în timp ce Marea Barieră de Corali, situată în nord-estul ţării, s-a confruntat cu o albire severă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H