STARE DE URGENŢĂ decisă peste noapte. Se aplică în zonele roşii, inclusiv din capitală

Publicat: Marţi, 30 Iunie 2020 15:44 // Actualizat: Marţi, 30 Iunie 2020 15:45 // Sursa: romaniatv.net

Uzbekistan a impus stare de urgenţă peste noapte în unele părţi ale ţării, inclusiv în capitala Taşhkent, pentru a diminua o nouă posibilă creştere a infecţiilor cu noul coronavirus, precizează The Guardian.

Autorităţile ţării din Asia au ridicat treptat a carantina în ultimele două luni, dar cu toate acestea, după o scădere a cazurilor de COVID-19 între jumătatea lunii aprilie şi mijlocul lunii mai, oficialii au raportat din nou o creştere constantă, anunţă The Guardian.

Coronavirusul face ravagii în Iran. Au fost raportate cele mai multe decese din cauza COVID-19

Noile restricţii vor viza locuitorii din zonele „roşii” şi „galbene” considerate cu risc mai mare. Acestora le este interzis să părăsească locuinţele între orele 23:00 şi 7:00, cu excepţia situaţiilor de urgenţă medicale, a declarat astăzi guvernul. Centrele comerciale şi pieţele mari vor fi, de asemenea, închise la sfârşit de săptămână în toată ţara.

Uzbekistan şi-a împărţit teritoriul în zone verzi, galbene şi roşii în funcţie de rata noilor cazuri de COVID-19. Oficialii din Taşhkent au anunţat că oraşul aparţine în mare parte zonei „galbene", cu unele cartiere roşii. Ţara cu 34 de milioane de oameni a confirmat 8.298 de cazuri de coronavirus, şi 24 de decese.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid 19 stare de urgenţă Uzbenkistan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H