Stare de URGENŢĂ în California din cauza incendiilor

Statul California a decretat stare de urgenţă din cauza incendiilor care au devastat tot ce le-a ieşit în cale. Starea de urgenţă decretată a devastat Lake County, iar populaţia din zona afectată a necesitat evacuarea rezidenţilor din zonele afectate.

26 iun. 2018, 11:49
Stare de URGENŢĂ în California din cauza incendiilor

Guvernatorul Jerry Brown a declarat stare de urgenţă, Luni. Oficialităţile statului au primit ajutoare pentru a lupta cu focul şi pentru reconstrucţia regiunilor afectate de incendii. 

Incendiul s-a extins cu repeziciune şi a pârjolit suprafeţe mari, de mii de metri. Focul a distrus complet cel puţin 22 de locuinţe. Populaţia afectată a fost evacuată în masă din calea sinistrului.

Incendiile s-au declanşat Sâmbătă noaptea, forţând aproximativ 3.000 de localnici să îşi părăsească locuinţele din cauza focului care se întindea cu repeziciune.

Autorităţile californiene au spus temperaturile neobişnuit de ridicate, vântul puternic şi incendiile de vegetaţie au făcut situaţia din ce în ce mai rea, asemănătoare cu cea de anul trecut. În 2015, o serie de incendii de vegetaţie au distrus 2.000 de locuinţe şi au ucis patru oameni, iar în anul următor, un piroman a provocat un incendiu ce a distrus 300 de locuinţe.