Stare de urgenţă în Franţa. Măsura a fost prelungită de Consiliul de Miniştri

Starea de urgenţă aflată în vigoare după atentatele teroriste din Franţa a fost prelungită de către Consiliul de Miniştri până la 15 iulie 2017, după alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

RomaniaTV.net
11 dec. 2016, 09:58
Stare de urgenţă în Franţa. Măsura a fost prelungită de Consiliul de Miniştri

Presa franceză informează că Guvernul „va cere Parlamentului  să prelungească starea de urgenţă cu şapte luni, până în data de 15 iulie”,  a declarat premierul francez Bernard Cazeneuve, în cadul unei reuniuni a Consiliului ce a avut loc, în mod excepţional, sâmbătă, scrie bbc.com.

Cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale se vor desfăşura în 23 aprilie şi în 7 mai 2017, iar alegerile legislative în datele de 11 şi 18 iunie 2017.

Aceste măsuri au fost decise de către autorităţile franceze mai ales pentru perioada electorală care este un bun prilej pentru terorişti să comită noi atacuri armate.

Proiectul privind prelungirea stării de urgenţă va fi supus dezbaterii în cadrul Adunării Naţionale şi a Senatului. Starea de urgenţă a fost decretată de către preşedintele Francois Hollande în data de 13 noiembrie 2015 după atentatele teroriste care s-au soldat cu 130 de morţi la Paris şi în regiunile pariziene şi s-au succedat de patru ori, cel mai recent fiind atentatul din 14 iulie de la Nisa.