STARE de URGENŢĂ: Justiţia decide dacă poliţistul care a ucis un tânăr de culoare va fi inculpat

Guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a decretat luni starea de urgenţă, pe fondul temerilor cu privire la riscul declanşării unor violenţe în oraşul Ferguson, unde justiţia urmează să decidă dacă poliţistul acuzat pentru împuşcarea unui tânăr de culoare va fi inculpat sau nu.

18 nov. 2014, 12:44
STARE de URGENŢĂ: Justiţia decide dacă poliţistul care a ucis un tânăr de culoare va fi inculpat

Guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a decretat luni starea de urgenţă pentru 30 de zile din cauza temerilor cu privire la riscul declanşării unor violenţe în oraşul Ferguson, unde justiţia urmează să decidă dacă poliţistul acuzat pentru împuşcarea unui tânăr de culoare va fi inculpat sau nu. Stare de urgenţă a intrat în vigoare luni pentru o perioadă de 30 de zile.

Tânărul de culoare Michael Brown a fost împuşcat mortal la 9 august de poliţistul Darren Wilson, după ce a ieşit dintr-un magazin de băuturi alcoolice, unde a fost acuzat că a furat un pachet de ţigări.

Rezultatele autopsiilor realizate la solicitarea familiei tânărului şi a Departamentului Justiţiei au arătat că tânărul a fost împuşcat cu cel puţin şase gloanţe. Ulterior, revolte rasiale au izbucnit în oraşul Ferguson, după împuşcarea tânărului.

Citeşte şi Alt tânăr afro-american, împuşcat mortal de un poliţist, la câţiva kilometri de oraşul Ferguson

Tribunalul din comitatul Saint Louis urmează să anunţe decizia cu privire la inculparea lui Darren Wilson, ceea ce înseamnă că poliţistul ar putea să fie judecat, sau scos de sub acuzare în cazul în care juraţii vor decide că s-a aflat în legitimă apărare.

Decizia juraţilor în cazul poliţistului Darren Wilson este aşteptată cel mai târziu la sfârşitul lunii. la rândul său, Departamentul de Justiţie a făcut două anchete în legătură cu împuşcarea lui Brown.