Alt tânăr afro-american, împuşcat mortal de un poliţist, la câţiva kilometri de oraşul Ferguson

Un nou incident armat pune pe jar statul american Missouri. Un alt tânăr de culoare a fost împuşcat mortal de un poliţist la câţiva kilometri de oraşul Ferguson, unde au avut loc revolte violente zilele trecute. Ele au fost provocate de uciderea de către un poliţist a unui adolescent de culoare, neînarmat. Miercuri are loc înmormântarea tânărului ucis cu şase gloanţe de către un poliţist, pe 9 august, în oraşul Ferguson.

20 aug. 2014, 06:14
Alt tânăr afro-american, împuşcat mortal de un poliţist, la câţiva kilometri de oraşul Ferguson

Un nou caz zguduie statul american Missouri, unde un poliţist a împuşcat mortal un tânăr afro-american, care era înarmat cu un cuţit. Incidentul a avut loc într-un oraş de lângă oraşul Ferguson, care se confruntă cu revolte după ce un poliţist a ucis un tânăr de culoare.

În oraşul Saint Louis, un tânăr de 23 de ani a fost abordat de poliţişti după o spargere la un magazin. Suspectul, înarmat cu un cuţit, s-a îndreptat spre oamenii legii şi a început să strige să îl omoare. Tânărul a fost somat să pună arma jos, însă a refuzat, aşa că cei doi poliţişti l-au împuşcat.

Imediat în zonă s-au adunat localnici furioşi, care nu au vrut să audă explicaţiile autorităţilor.

Incidentul a avut loc la nici 10 kilometri de oraşul Ferguson, scena unor proteste violente provocate de moartea unui alt tânăr de culoare. Acesta a fost împuşcat de 6 ori de către un poliţist.

În urma revoltelor, autorităţile au decretat stare de asediu, ca mai apoi să mobilizeze în zonă Garda Naţională.