Stare de urgenţă la Genova din cauza ameninţării unei marei negre

Autoritățile din portul Genova (nord-vestul Italiei) au declarat stare de urgență în contextul în care tone de petrol amenință să se împrăștie pe coasta mediteraneană a Rivierei italiene, transmite sâmbătă AFP.

23 apr. 2016, 19:39
Stare de urgenţă la Genova din cauza ameninţării unei marei negre

Petrolul provine de la o rafinărie din regiune. Duminica trecută mari cantități de petrol s-au scurs dintr-o conductă în râul din apropiere. Echipele de intervenție au reușit să construiască rapid un dig provizoriu, care să împiedice petrolul să se răspândească și au început să îl pompeze. Însă ploile puternice înregistrate în noaptea de vineri spre duminică au distrus digul.

„Situația este complicată, nu știm ce cantitate de petrol riscă să ajungă în mare”, a declarat presei un responsabil al protecției civile locale, Gianni Vrivello.

O cantitate de petrol a pătruns deja în mare, dar acest lucru s-a întâmplat probabil „în primele ore de la accidentul de la rafinăria Iplom”, înainte de construirea digului, a afirmat primarul Genovei, Marco Doria, adăugând că s-au luat toate măsurile pentru a împiedica răspândirea petrolului.

Orașul Genova este situat în mijlocul Rivierei italiene, în apropierea unor celebre stațiuni balneare ca Portofino și a mai multor rezervații naturale, printre care regiunea Cinque Terre, încheie AFP.

Citeşte şi O platformă petrolieră a eşuat în Alaska: Autorităţile speră să evite deversarea