STARE DE URGENŢĂ prelungită. Ce le-a cerut Orban miniştrilor în ultima şedinţă de Guvern

Publicat: Joi, 09 Aprilie 2020 17:24 // Actualizat: Joi, 09 Aprilie 2020 23:07 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, joi, miniştrilor să transmită lista cu propunerile finale referitoare la măsurile care trebuie incluse în decretul de prelungire a stării de urgenţă.

Premierul Ludovoc Orban le-a cerut, joi, miniştrilor, la începutul şedinţei de Guvern, să trimită lista finală cu propunerile de măsuri care trebuie incluse în decretul de prelungire a stării de urgenţă.

Prelungire stare de urgenţă. Sociolog: Reacţia românilor, influenţată de ce se întâmplă în alte ţări 

”Ştiu că deja s-a lucrat cu o serie de propuneri. Vreau astăzi să trimiteţi propunerile finale pe fiecare minister, astfel încât preşedintele să aibă propunerile finale”, a transmis Orban, care a cerut ca propunerile să-I fie înmânate şi lui ”pentru ok-ul final”.

Klaus Iohannis a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, va semna un decret pentru prelungira stării de urgenţă cu încă 30 de zile.

Ludovic Orban vrea creşterea capacităţii de testare pentru coroanvirus. "Obiectivul nostru este să depăşim 5.000 de teste zilnic"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că ca fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună, iar decretul va fi emis la începutul săptămânii viitoare. El a spus că, în comparaţie cu alte ţări, creşterea numărului de persoane afectate de coronavirus nu a fost aşa de mare ca în ţări precum Italia şi Spania, lucru care vine din faptul că România a luat din timp măsuri foarte ferme, dar ”nu este momentul să ne relaxăm”, pentru că nu suntem la vârful epidemiei.

Primul decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile a fost emis în data de 16 martie.
 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Ludovic Orban şedinţă Guvern stare de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H