STARE DE URGENŢĂ. Trebuie trecută ora deplasării în declaraţia pe propria răspundere? Răspunsul dat de autorităţi

Publicat: Miercuri, 15 Aprilie 2020 08:14 // Actualizat: Miercuri, 15 Aprilie 2020 09:19 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe persoane au fost amendate de poliţişti pentru că nu aveau trecută ora deplasării pe declaraţia pe propria răspundere. Prefectul judeţului Bacău face precizări importante. 

Potrivit prefectului de Bacău, pe declarația în baza căreia se iese din casă nu trebuie scrisă ora.

„M-am asigurat din discuția cu șeful Inspectoratului Județean de Poliție Bacău că amenzile care se aplică celor care încalcă prevederile ordonanțelor militare sunt bine fundamentate și legal aplicate, pentru a nu lăsa locul abuzurilor", a precizat prefectul Liviu Miroșeanu, conform zdbc.ro. 

Potrivit prefectului, în județul Bacău nu ar fi fost aplicate astfel de amenzi, pentru lipsa menționării intervalului orar.

Citeşte şi Cum puteţi duce părinţilor produse pentru masa de Paşte. Anunţ oficial, ce trebuie trecut pe DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

De altfel, în ordonanțele militare emise până acum, se face referire la un interval orar pentru persoanele peste 65 de ani, între orele 11-13 aceștia având permisiunea și prioritate la cumpărături de strictă necesitate, și la interdicția de a părăsi domiciliul între orele 22-6, așa cum fusese stipulat după instituirea stării de urgență.

Așadar, declarația pe propria răspundere trebuie să conțină datele de identificare din buletin și motivul deplasării.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile. Decretul de prelungire a stării de urgenţă notează că se menţin măsurile dispuse prin actele emise pentru punerea în executare a Decretului nr.195/2020, în măsura în care prin noul decret nu se dispune altfel. De asemenea stabileşte că Guvernul României efectuează, în regim de urgenţă, rectificarea bugetară, în vederea asigurării resurselor financiare necesare. Documentul instituie reglementări pentru mai multe domenii.

Citeşte şi Decretul pentru prelungirea stării de urgenţă se votează joi în Parlament. Victor Ponta: "Eu nu votez chestia aia"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi declaratie pe propria raspundere prefect Bacau stare de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H