STARE DE URGENŢĂ. USR va vota decretul lui Klaus Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE nu va vota prelungirea stării dee urgenţă, dar USR a anunţat că este înc ontinuare nevoie de măsuri speciale.

14 apr. 2020, 11:14
STARE DE URGENŢĂ. USR va vota decretul lui Klaus Iohannis

USR va vota pentru decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență în România. Anunțul vine la scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență pe teritoriul României pentru încă 30 de zile.

ŞCOLI ÎNCHISE ÎNCĂ O LUNĂ. Preşedintele Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenţă

„Este evident că nu am trecut de faza cea mai grea a pandemiei și e nevoie în continuare de măsuri speciale. Noi, USR, am spus mereu că vom contribui cu toate puterile noastre la depășirea momentului dificil prin care trecem.

În același timp cerem guvernului să fie transparent, să comunice mai coerent, și să ia doar măsuri care sunt discutate cu toți actorii politici, economici și sociali. Vom trece de această criză dar contează enorm felul în care o vom face.

Cu cât există mai multă încredere în societate, cu atât sunt mai mari șansele ca pagubele de pe urma situației curente să fie limitate”, transmite USR.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă marţi, prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, precizând că pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor, cum cer ”cu inconştienţă” unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor.