Starea de alertă ar putea fi PRELUNGITĂ din nou. „Dacă nu apar ameliorări, cel mai probabil vom prelungi”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul ia în calcul prelungirea stării de alertă în cazul în care nu vor exista "reduceri semnificative" privind numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus. De asemenea, şeful Executivului a dat asigurări că nu vor fi aplicate restricţii suplimentare în aşa fel încât să nu fie afectată economia.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 08:35
Starea de alertă ar putea fi PRELUNGITĂ din nou. „Dacă nu apar ameliorări, cel mai probabil vom prelungi”

„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apăr ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil atunci vom prelungi starea de alertă”, a explicat Ludovic Orban.

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul modificarea restricţiilor aplicate teraselor, premierul a afirmat că au existat solicitări în acest sens.

„În momentul de faţă nu analizăm nicio restricţie şi nu ne dorim impunerea nici unei alte restricţii. Am mai adoptat două măsuri – limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu e posibilă păstrarea distanţei. Sunt singurele restricţii şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice.

Obiectivul nostru este de a nu afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm. Dimpotrivă, toate măsurile pe care le-am adoptat în programul de investiţii să demareze”, a spus Orban.

Starea de alertă ar urma să expire pe 15 august.

Tăriceanu critică creşterea pensiilor cu doar 14 la sută. „Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze”