Starea de urgenţă pentru COVID-19, prelungită până în februarie. Anunţul Guvernului de la Budapesta

Ungaria a prelungit până în 8 februarie starea de urgenţă pentru a limita răspândirea COVID-19, conform unui decret guvernamental adoptat marţi noapte.

18 nov. 2020, 16:39
Starea de urgenţă pentru COVID-19, prelungită până în februarie. Anunţul Guvernului de la Budapesta

Starea de urgenţă pentru COVID-19, prelungită până în februarie. Guvernul lui Viktor Orban a luat această decizie pentru a limita răspândirea infecţiei cu coronavirus.

 

Starea de urgenţă pentru COVID-19 aduce şi restricţii

Şcolile şi restaurantele din Ungaria vor fi închise de marţi seara, iar de la miezul nopţii va intra în vigoare un orar prelungit de interdicţie a circulaţiei pe timp de noapte, a anunţat luni premierul ungar Viktor Orban.

Orban a afirmat că noile restricţii sunt necesare deoarece „dacă infectările cu coronavirus continuă să crească în ritmul actual (…) spitalele ungare nu vor putea face faţă solicitărilor„.

Circulaţia va fi interzisă între orele 20.00 şi 05.00. De asemenea, sunt interzise şi adunările publice în toată această perioadă. Şcolile se închid şi elevii vor face cursuri online.

 

Situaţia pandemiei de coronavirus în Ungaria

Ungaria a raportat miercuri peste 4.200 de noi cazuri COVID-19 şi 99 de decese.

În prezent, aproape 7.500 de pacienţi infectaţi cu SARS-COV2 sunt internaţi în spital, dintre care 581 sunt conectaţi la ventilatoare.

Citeşte şi: Coronavirus. Ungaria a anunţat că va achiziţiona vaccinul rusesc, primele doze le va primi luna viitoare

 

Ungaria vrea vaccin anti-COVID din Rusia

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a declarat că i-a telefonat lui Mihail Muraşko, a cărui ţară „face paşi uriaşi spre dezvoltarea şi producerea unui vaccin”.

Odată ce testele clinice sunt încheiate, Ungaria şi Rusia vor coopera în obţinerea unei licenţe pentru vaccinul rus, a declarat Szijjarto, precizând că responsabilii de la vârful sistemelor de sănătate din cele două ţări vor discuta chestiunea vineri.

„Rusia va începe să livreze cantități mici de vaccin în decembrie pentru a finaliza studiile clinice și pentru a finaliza procesul de acordare a licenței„, a spus el.

 


loading...
Partenerii noștri