Coronavirus Ungaria: Viktor Orban anunţă măsuri drastice ce intră în vigoare de la miezul nopţii

Şcolile şi restaurantele din Ungaria vor fi închise de marţi, iar de la miezul nopţii va intra în vigoare un orar prelungit de interdicţie a circulaţiei pe timp de noapte, a anunţat luni premierul ungar Viktor Orban pe pagina sa de Facebook.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 11:26
Coronavirus Ungaria: Viktor Orban anunţă măsuri drastice ce intră în vigoare de la miezul nopţii

Conform mesajului preluat de Reuters, la măsurile de combatere a coronavirusului se va adăuga şi desfăşurarea fără spectatori a evenimentelor sportive, iar orice adunări vor fi interzise.

Orban a afirmat că noile restricţii sunt necesare deoarece dacă infectările cu coronavirus continuă să crească în ritmul actual (…) spitalele ungare nu vor putea face faţă solicitărilor„.

Citeşte şi Veşti noi despre vaccinul Oxford: „Sunt slabe şanse să fie gata până la sfârşitul anului”

Ungaria a anunţat că va achiziţiona vaccinul rusesc

În timp ce Europa este lovită de al doilea val al epidemiei de Covid-19, Budapesta a declarat că intenționează să achiziționeze în curând doze de vaccin rusesc.

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a declarat că i-a telefonat lui Mihail Muraşko, a cărui ţară „face paşi uriaşi spre dezvoltarea şi producerea unui vaccin„.

Odată ce testele clinice sunt încheiate, Ungaria şi Rusia vor coopera în obţinerea unei licenţe pentru vaccinul rus, a declarat Szijjarto, precizând că responsabilii de la vârful sistemelor de sănătate din cele două ţări vor discuta chestiunea vineri.

Rusia va începe să livreze cantități mici de vaccin în decembrie pentru a finaliza studiile clinice și pentru a finaliza procesul de acordare a licenței„, a spus el.

Peter Szijjarto, care este în carantină la domiciliu după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, susţine că a avut simptome uşoare de COVID-19.