Starea de urgenţă va fi prelungită cu trei luni în Egipt

Egiptul va prelungi starea de urgenţă la nivel naţional cu trei luni începând din 13 ianuarie pentru a ajuta la combaterea 'pericolelor şi a finanţării terorismului', a anunţat agenţia de presă egipteană MENA, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
02 ian. 2018, 18:14
Starea de urgenţă va fi prelungită cu trei luni în Egipt

Egiptul a impus prima dată actuala stare de urgenţă în aprilie, anul trecut, după atacurile comise împotriva a două biserici soldate cu cel puţin 45 de morţi. Starea de urgenţă a fost prelungită în iulie şi din nou în octombrie, anul trecut.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, care are şanse mari să candideze pentru un al doilea mandat la începutul acestui an, a semnat marţi un decret pentru prelungirea stării de urgenţă.

Ultima prelungire a stării de urgenţă a fost făcută pentru a permite forţelor de securitate ‘să adopte măsurile necesare pentru a combate pericolele şi finanţarea terorismului precum şi pentru asigurarea securităţii în toate zonele ţării’, notează MENA.

Egiptul se confruntă cu o mişcarea de insurgenţă a grupării jihadiste Statul Islamic în Sinaiul de Nord care s-a soldat cu uciderea a sute de soldaţi şi poliţişti în ultimii ani şi s-a extins la atacuri împotriva civililor.


loading...