Starea preşedintelui Igor Dodon şi a membrilor familiei sale, după accidentul grav de maşină

Igor Dodon şi membrii familiei sale s-au ales cu multiple traumatisme în urma accidentului de ieri. Preşedintele are o problemă la coloana vertebrală, iar mama acestuia a suportat o intervenție chirurgicală. Anunţul a fost făcut de fostul purtătorul de cuvânt al şefului statului Ion Ceban, într-o postare pe Facebook.

RomaniaTV.net
10 sept. 2018, 06:16
Starea preşedintelui Igor Dodon şi a membrilor familiei sale, după accidentul grav de maşină

Ceban a mai scris că din imagini este evident faptul că accidentul a fost provocat intenţionat şi trebuie tratat ca un semnal de avertizare.

„Domnul președinte a evitat să dezvăluie detalii despre consecințele accidentului, fiindcă nu a vrut să pună accent pe starea sa, dar am aflat că de fapt au fost înregistrate un șir de traumatisme, atât la dumnealui, la coloana vertebrală, cât și la copilul său și mama sa, care a suportat deja o primă intervenție chirurgicală. Ne rugăm pentru sănătatea familiei prezidențiale, care din fericire a ieșit fără victime din acel accident foarte și foarte dubios. După toate evidențele care reies din imagini, el a fost mai curând unul înscenat, decât întâmplător și îl tratăm cel puțin ca pe un semnal de avertizare, dacă nu ca pe o tentativă direct la viața și sănătatea șefului statului”, a scris Ceban.

Cu o reacţie a venit şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care s-a arătat dezamăgit de comentariile moldovenilor. Oficialul a scris într-o postare pe o reţea de socializare că trebuie să dăm dovadă de omenie în orice situaţie, dincolo de competiția politică şi indiferent de simpatii și antipatii. De asemenea, şeful legislativului a menţionat în postarea sa că a vorbit cu președinte Dodon şi i-a urat însănătoşire grabnică.

„Am discutat cu dl președinte Dodon ca să mă asigur că este bine după accidentul auto în care a fost implicat. Dincolo de competiția politică, indiferent de simpatii și antipatii, trebuie să rămânem oameni. Comentariile care au invadat spațiul public m-au dezamăgit. Trecem printr-o criză de moralitate când lupta pentru putere este pusă mai sus decât compasiunea și omenia.

Personal, am trecut printr-o tragedie în familie legată de un grav accident auto. Recuperarea a fost grea, dar posibilă datorită susținerii de care am avut parte.

În istorie țările și societatea s-au dezvoltat și au avut salturi calitative numai împinse de emoții pozitive și încredere. Dezvoltarea statului nostru și a noastră ca societate este posibilă numai prin toleranță, respect reciproc și grijă. Indiferent că acesta este Președintele Republicii Moldova, cei 7 cetățeni turci și familiile lor sau alți oameni, compasiune, înțelegere și respect trebuie sa fie pentru toți. Dle Președinte Dodon Igor, recuperare cât mai grabnică. Sănătate familiei și celorlalți implicați în accident”, a scris Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Citeşte şi:  Igor Dodon, prima reacţie după ce a fost victima unui accident rutier. Ce spune preşedintele Republicii Moldova