Starea supravieţuitorului accidentului aviatic din Craiova este stabilă

Starea locotenent-comandorului Mihail-Relu Ioana, rănit în accidentul aviatic care a avut loc joi în judeţul Dolj, este stabilă, acesta fiind în continuare internat la Secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Militar din Capitală.

RomaniaTV.net
25 aug. 2012, 16:54
Starea supravieţuitorului accidentului aviatic din Craiova este stabilă

MApN a informat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana, rănit în accident, „este stabil hemodinamic şi respirator, prezentând politraumatism la nivelul membrelor”.

Potrivit sursei citate, evoluţia pacientului este atent monitorizată de o comisie pluridisciplinară alcătuită din medici ai Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC). În prezent, aceasta se află internat la Secţia Anestezie Terapie Intensivă a SUUMC.

MApN menţionează că secretarul de stat Floarea Şerban, şeful Departamentului pentru Armamente, împreună cu generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, au făcut, sâmbătă, o vizită ofiţerului rănit şi au stat de vorbă cu membrii comisiei medicale pentru a vedea evoluţia stării de sănătate a pacientului.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte îndeaproape evoluţia stării de sănătate a locotenent-comandorului Mihail-Relu Ioana şi este în permanentă legătură cu medicii spitalului militar”, se mai arată în comunicat.

MApN preciza, joi, că locotenent-comandorul Relu-Mihail Ioana, în vârstă de 36 de ani, rănit în urma accidentului aviatic, a fost preluat, de la Flotila 90 Transport Aerian, cu o ambulanţă de urgenţă şi resuscitare şi transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central. „Ofiţerul a fost adus, la ora 17.10, la Unitatea Primiri Urgenţe a SUUMC, unde a fost aşteptat de o echipă medicală multidisciplinară constituită din medici specialişti. În urma efectuării examenelor clinice şi paraclinice, s-a decis internarea pacientului în Clinica Anestezie Terapie Intensivă, în vederea stabilizării funcţiilor vitale. Pacientul are multiple fracturi şi arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 12% din suprafaţa corpului şi urmează să fie operat”, se arăta în comunicatul MApN.

Un avion IAR 99 Şoim, cu dublă comandă, s-a prăbuşit, joi, în jurul orei 10.30, în zona Aeroportului Craiova. Aeronava aparţine Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, iar accidentul s-a produs la scurt timp de la decolare, la 500 de metri nord de pistă. În urma impactului, pilotul şi-a pierdut viaţa, în timp ce instructorul aflat la bord a fost rănit.

Funeraliile pilotului Aurelian Cojocaru au avut loc sâmbătă, la Craiova.

Potrivit unui comunicat al MApN, la ceremonia militară şi religioasă de înhumare a comandorului Cojocaru au participat şi secretarul de stat Floarea Şerban, şeful Departamentului pentru armamente, împreună cu generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General. La ceremonia organizată în memoria comandorului Aurelian Cojocaru au mai participat generalul-locotenent Fănică Cârnu, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-locotenent Ioan Sorin, şeful Statului Major al Forţelor Terestre.

În mesajul de condoleanţe adresat familiei, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a subliniat faptul ca astfel de pierderi „trebuie să ne facă să-i privim pe temerarii văzduhurilor cu tot respectul şi admiraţia noastră”, menţionează sursa citată.