Stareţa care a născut gemene: Sentimentul de mamă nu se poate descrie VIDEO

Fosta stareţă de la Mănăstirea Tăriceni nu regretă că a renunţat la viaţa monahală deoarece copilele ei îi oferă o bucurie pe care nu o poate descrie în cuvinte. Este fericită că micuţele sunt sănătoase şi cuminţi şi spune că nu vrea să găsească un tată pentru ele.

RomaniaTV.net
03 ian. 2012, 07:58
Stareţa care a născut gemene: Sentimentul de mamă nu se poate descrie VIDEO

În luna noiembrie, lumea Bisericii a fost zguduită de vestea că maica stareţă de la Mănăstirea Tăriceni a devenit mamă. Elena Gâtlan a dat naştere la două fetiţe şi, deşi sunt voci care o condamnă, nu consideră că a greşit în faţa lui Dumnezeu. Ea s-a destăinuit în exclusivitate pentru România TV.

Este convinsă că fetiţele ei sunt cel mai bun lucru din viaţa sa. „E ceva ce nu se poate descrie, sentimentul de mamă. Nu ştiu dacă l-aţi simţit, este ceva desoebit. Le-am dorit, iubesc foarte mult copiii, am crescut 8 nepoţi. Nu cred că am făcut ceva greşit. Dacă Dumnezeu mi i-a dat… Poate făceam ceva greşit dacă nu dădeam naştere”, spune Elena Gâtlan.

Fosta maică stareţă de la Tăriceni a povestit şi cum era viaţa în mănăstire: „Eu aveam voie să plec pentru că eram responsabilă de cumpărături, trebuia să văd de probleme. Maicile nu aveau voie. O dată pe an le lăsam”.

„Eu am plecat devreme la mănăstire, la 17 ani, când eram la liceu, după ce am terminat clasa a 11-a”, a mai povestit Elena Gâtlan.

Deşi a renunţat la haina monahală, Elena Gâtlan nu-şi pierde credinţa. „Nu sunt în afara bisericii. Nu mai sunt la mănăstire, dar tot în biserică sunt. Sigur că mă voi schimba, că nu voi mai purta hainele de mănăstire, dar mai decent, aşa”, a punctat fosta măicuţă.

Ea tocmai s-a mutat într-o locuinţă cu trei camere pe care a primit-o în Bucureşti şi unde îşi va putea creşte fetiţele. „O să stăm aici cât vom fi îngăduite, nu doar până în primăvară”, spune ea. Cele trei au primit chiar şi cadouri de la Moş Crăciun. „A venit, Slavă Domnului, cu de toate la ele. Şi la mine a venit, deşi sunt mare şi nu am fost cuminte”, a precizat, uşor ironic, fosta măicuţă.

Gemenele au avut oarece probleme după naştere, dar acum sunt bine din punct de vedere clinic. „Sunt foarte cuminţi, ascultătoare, mănâncă, dorm, mai plâng puţin, când au colici sau le este foame, dar sunt cuminţi”. Elena Gâtlan nu vrea însă un tată pentru copilele ei: „Nu se pune problema. Stau să cresc fetiţele, nu amestecăm lucrurile”.

În încheiere, Elena Gâtlan a ţinut să le transmită un mesaj preoţilor, maicilor şi tuturor celor care o cunosc: „Vreau să-mi cer iertare de la toţi care s-au smirit şi care au fost dezămgiţi, iar la cei care m-au ajutat vreau să le mulţumesc foarte mult”.