Colegele Iuliei Ionescu ştiu de ce tânăra a fugit de acasă: „Nu a mai suportat”

O ţară întreagă a urmărit cu sufletul la gură povestea dispariţiei Iuliei Ionescu, elevă eminentă a Colegiului Naţional "Sfântul Sava" din Capitală. O fostă colegă de şcoală generală a fetei a oferit detalii incredibile, care ar putea explica gestul extrem al fetei de 15 ani.

17 feb. 2014, 09:58
Colegele Iuliei Ionescu ştiu de ce tânăra a fugit de acasă: „Nu a mai suportat”

Iulia Ionescu a fugit de acasă, fără a fi obligată sau influenţată de cineva. O fostă colegă de generală a Iuliei, Ana, a acceptat să stea de vorbă cu reporterii spynews.

„Eu cred că Iulia probabil voia să ascundă prin caracterul ei divorţul părinţilor. Era la fel de religioasă şi în şcoala generală, toţi colegii observaseră asta„, a declarat Ana.

În vreme ce familia Iuliei Ionescu a spus că fata nu ar fi avut motive să fugă de acasă, fosta colegă a tinerei e de altă părere: „Era ţinută din scurt, niciodată nu venea şi nu pleca singură de la şcoală. Eu sunt sigură că de-asta a fugit, nu a mai suportat!„.

CITEŞTE ŞI: CONTROVERSE în cazul IULIEI IONESCU. Ce le-a spus eleva dispărută părinţilor şi ce spun anchetatorii

Stareţul Ioan Larion Neagoe de la mănăstirea Sihăstria Rarăului unde a stat ascunsă Iulia Ionescu a recunoscut în faţa poliţiştilor că a găzduit-o pe fugara Iulia. „Îmi pare c-am păcălit Poliţia, Iulia era la noi. Nu mi-am dat seama. Îmi pare rău că n-am anunţat Poliţia mai devreme şi nu am luat legătura cu familia fetei”, a regretat preotul Ioan Larion Neagoe, potrivit adevarul.ro.

Iulia Ionescu a poposit la mănăstirea de călugări în noaptea de 14 spre 15 februarie. „Venea din Neamţ”, a spus stareţul de la Sihăstria Rarăului. Mănăstirea de călugări este situată în vârf de munte, la Cota 1000.

Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi anchetatori au venit cu poza fetei la mănăstire, pentru a-i întreba pe călugări dacă au văzut-o pe Iulia. Stareţul însă a minţit, ascunzând poliţiştilor faptul că fata se află acolo. Ulterior, preotul a mărturisit că s-a speriat de consecinţe şi a spus Iuliei să se ducă acasă. Fata a fost urcată în maşina mănăstirii şi condusă de un călugăr la gara din Suceava. Acolo, călugărul i-a cumpărat bilet şi i-a înmânat telefonul lui de pe care Iulia i-a trimis mesaj mamei sale, că se întoarce acasă.

Un dosar penal a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în cazul Iulia Ionescu. Acuzaţia principală este lipsire de libertate. Poliţia caută toate persoanele care au ajutat-o pe fată să fugă de acasă.

Iulia Ionescu, eleva dispărută din Bucureşti, a fost găsită sâmbătă, după patru zile, într-un tren care se îndrepta dinspre Suceava spre Capitală. Adolescenta ar fi spus de mai multe ori că vrea să se călugărească, fiind apropiată de religie