CONTROVERSE în cazul IULIEI IONESCU. Ce le-a spus eleva dispărută părinţilor şi ce spun anchetatorii

Declaraţii contradictorii în cazul elevei olimpice care a fugit de acasă timp de patru zile. Iulia Ionescu le-a spus poliţiştilor că a stat în această perioadă la o mănăstire din judeţul Suceava. De cealaltă parte, BOR susţine că fata nu a fost la nicio mânăstire. La fel şi prefectul judeţului Suceava, care a cerut declaraţii scrise de la şefii a 120 de mânăstiri din zonă.

RomaniaTV.net
16 feb. 2014, 10:05
CONTROVERSE în cazul IULIEI IONESCU. Ce le-a spus eleva dispărută părinţilor şi ce spun anchetatorii

IULIA IONESCU a fost găsită. Nimeni nu a ştiut nimic de fată până sâmbătă, când a fost găsită în trenul care plecase din Suceava cu destinaţia Bucureşti.

Potrivit poliţiei, adolescenta a fost identificată în oraş de către agenţi îmbrăcaţi în civil şi urmărită până la gară. Un bărbat în straie monahale i-a cumpărat minorei un bilet de tren pentru Bucureşti, însă fata a urcat singură. În compartiment a fost supravegheată de poliţiştii în civil, care voiau să vadă dacă Iulia ia legătura cu cei care au ajutat-o să se ascundă timp de patru zile.

Pe drum, fata a vorbit la telefon cu mama ei. Copila a rugat-o printre lacrimi să o ierte şi i-a spus că vine acasă. La un control, Iulia Ionescu a fost recunoscută şi de şeful de tren, care a anunţat poliţia.

Poliţiştii aflaţi în tren au coborât cu minora la Focşani şi ulterior au adus-o cu o maşină la Bucureşti. Poliţia continuă ancheta pentru a afla unde a stat Iulia în cele patru zile, cine a găzduit-o şi de ce nu a anunţat nimeni autorităţile. De asemenea, este căutat şi călugărul care a fost văzut cumpărându-i minorei un bilet de tren.

Potrivit România TV, fata le-ar fi declarat anchetatorilor că a stat la o mănăstire din Suceava. Surse citate de Monitorul de Suceava susţin că Iulia Ionescu a stat la mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini.

Patriarhia Română a declanșat propria anchetă în cazul elevei Iulia Ionescu. Reprezentanții bisericii vor să afle dacă fata a fost găzduită de vreo mănăstire fără să anunțe autoritățile. 

În acelaşi timp, poliţia continuă ancheta pentru a afla unde a stat Iulia în cele patru zile, cine a găzduit-o şi de ce nu a anunţat nimeni autorităţile. De asemenea, este căutat şi călugărul care a fost văzut cumpărându-i minorei un bilet de tren.

IULIA IONESCU A FOST GĂSITĂ. Ce le-a spus părinţilor la patru zile de la dispariţie

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat că nicio mănăstrire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, referitor la dispariţia adolescentei Iulia Ionescu, de 15 ani, din Bucureşti, care ar fi vrut să se călugărească.